İBB Silivri'de İmar Planlama Ofisi Açtı

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral 7 Haziran Genel Seçim çalışmaları kapsamın da Silivri'de bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Silivri'de açtığı İBB İmar Planlama Birimi İrtibat Ofisini ziyaret etti

İBB Silivri'de İmar Planlama Ofisi Açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Piri Mehmet Paşa Mahallesi Hacı Pervane Caddesi Migros Market karşısında açılan İmar ofisinde ki çalışmalar hakkında bilgiler alan Kaynarca ve Demiral’a İlçe Başkan Yardımcıları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İBB Meclis Üyeleri de eşlik etti. 

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla açılan irtibat ofisinde 1/1000’lik imar planı eksikliklerinin giderilmesi ve 1/5000’lik imar planlarının yapımı ile ilgili bölge halkının görüş ve önerilerini alınacak. 

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral’ın yaptığı açıklamada; “Daha önce de duyurusunu yaptığımız gibi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş İstanbul’un bazı bölgelerinde 1/1000’lik imar planı eksiklikleri ve 1/5000’lik planlara yapılan itirazlara, halkımız isteği doğrultusunda yön verebilmek adına İBB İmar Planlama Birimi İrtibat Ofislerinin bir yenisini Silivri’de açtı. Açılan bu ofiste de Silivri’nin 1/5000’lik Planları ile ilgili halkın görüş ve önerileri alınacak.

 

Silivri’nin kronik bir sorunu olan ve İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları düşüncesiyle kurulan bu ofiste İBB’nin ilgili birimlerinden konularında uzman olan 1 Halkla İlişkiler Uzmanı 2 Teknik Personel vatandaşlarımızın talep ve önerilerini dinleyecekler. Ayrıca halkımız kendi arazisiyle ilgili gelişmeleri ve planları da oradan takip edecek detaylı izahları alabilecekler.

İmar değişiklikleri ile vatandaşın rahatlıkla bilgi alabileceği ve tüm süreçleri yakından takip edebilecekleri ofisimiz yaklaşık iki ay boyunca Silivrili hemşerilerimizin ilçemiz planlarıyla alakalı temennilerini ve isteklerini ve şikayetlerini almak üzere hizmet verecek gerçekleştirilecek çalışma ile yetkililerimiz vatandaşlarımızın konu hakkında görüş ve önerilerini de, İBB’nin yetkililerine direk iletebilecekler.


Bu hizmet sürecinden sonra İBB imar planlama birimi 1/5000’ lik imar planlarını halkımızın isteğine göre oluşturacaktır. İBB’nin şuan 3. Bölge itibariyle Küçükçekmece, Avcılar ve Büyükçekmece de İmar Planlama Birimi Ofisleri hizmet vermektedir. Ak Parti Silivri İlçe Başkanlığı olarak tüm irademizi ortaya koyup kimsenin mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”