Karakaş CHP'yi CHP ile vurdu

AK Parti İstanbul 3.Bölge Başkanı Metin Karakaş, milletvekili seçilme yaşının 18 olmasıyla ilgili eleştiriler yapan CHP'lileri, yine CHP'nin hazırladığı kanun teklifi üzerinden eleştirdi. Karakaş, "Geçen seçimlerde seçilme yaşı 18 olsun diyen CHP'dir" diyerek bu belge gösterdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Karakaş CHP'yi CHP ile vurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti İstanbul 3.Bölge Teşkilat Başkanı Metin karakaş, referandum çalışmaları kapsamında Silivri Fenerköy'de kahvehane ziyareti yaptı. AK Partililerin yanısıra mahalle muhtarı Muharrem Eren'in karşıladığı Karakaş, talep edilen isteklerin yapılacağının sözünü verdi. Özellikle camide karşılaştığı çocukların langırt ve buz hokeyi istemesinden çok etkilendiğini belirten Karakaş, en kısa sürede bu talebin yerine getirileceğini söyledi. Muhtar Eren'in mahalle sahasına tribün isteğini de yerine getireceklerini ifade eden Karakaş, şimdiye kadar yapmadıkları hiçbir hizmet olmadığının altını çizdi.

Sözlerinin devamında, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasındaki yeni anayasa maddelerinin ne anlama geldiğini anlatan Karakaş, özellikle yürütme makamının güçleneceğini, böylelikle hızlı kararlar alan ve hızlı hizmet üreten bir Türkiye olacağını belirtti.

MİLLETİ EN ÇOK KUCAKLAYAN ANAYASA ATATÜRK'ÜN YAPTIĞIDIR  

Cumhuriyet döneminde Mustafa Kemal Atatürk'ün yapmış olduğu anayasanın en demokratik anayasa olduğunu vurgulayan Metin Karakaş, "Milleti en çok kucaklayan anayasa Mustafa Kemal Atatürk'ün yapmış olduğu kurucu anayasadır" dedi ve şöyle devam etti:

"Bugüne kadar devam etmiş olsaydı Türkiye çok daha farklı noktalarda, muasır medeniyetler seviyesinde olacaktı. Ama 1937 yılında İsmet İnönü'yü başbakanlık görevinden aldıktan sonra yerine başkasını atamıştı, vefat ettiğinde ise hala konuşmuyordu ve bu nedenden ötürü İsmet İnönü Atatürk'ün cenazesine dahi gitmemiştir. Arkasından darbe yapanlar, millet ile devlet arasına o kadar vesayet kuruluşları koymuş ki, millet ile devlet arasına setler çekmişlerdir. 1961 ve 1982 Anayasası işte bu setlerdir" dedi.

Karakaş, AK Parti olarak yeni anayasasının ülkenin önünü açacağını söyleyerek, Atatürk'ün hayalini kurduğu Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine hızla ulaşacağını kaydetti.

CHP'YE "18 YAŞ" ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin, yeni anayasada milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle ilgili eleştirilerine sert tepki gösteren Metin Karakaş, Kılıçdaroğlu'nu halka yalan söylemekle suçladı. Geçtiğimiz dönem milletvekili seçimleri, CHP grubunun seçilme yaşının 18 olmasına yönelik anayasa değişikliği teklifini içeren belgeyi açıklayan Karakaş, "İşte bu kanun teklifine imzamı atarım. CHP'li Mahmut Tanal'ın CHP gurubuyla birlikte hazırladığı anayasa değişikliği teklifi bu. Kılıçdaroğlu ve tüm ekibi imzalamış, Meclis'e gönderilmiş ve Anayasa Komisyonuna sevk edilmiş. Şimdi diyorlar ki 'Ya 18 yaşında milletvekili seçilmesin.' Ee kardeşim sen bunu teklif etmişsin. Hem de o kadar güzel açıklamalar ile anlatmışlar ki, tekrar söylüyorum imzamı atarım" diye konuştu. 

Eren Ermiş / silivriden.com