Rıfat Kutlu projeleri sıraladı

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Silivri'de yürüttükleri ve planladıkları projelerle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. 15 Temmuz süreci ve sonrası konusuna da değinen Rıfat Kutlu'ya AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülkenur Büke, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç, Basın Sorumlusu Ferhat Gezeren ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Rıfat Kutlu projeleri sıraladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Branda belediyeciliği dışında…
Kutlu, 15 Temmuz darbe süreci ve sonrası konusunda bir teşekkür ederek ve bilgilendirme yaparak başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
‘Darbe sürecini sizlerle birlikte çok yoğun yaşadık. Bir ile bir buçuk aylık süreçte tüm Türkiye’nin gündemin darbe girişimi, bu girişimde şehit olanlar, gazi olanlar oluşturdu. Bu süreçte AK Parti’nin alışılagelmiş hizmet sürecindeki boşluğu hepimiz hissetmiş olabiliriz. Ben bu vesile ile şunu ifade etmek istiyorum: ‘Cumhurbaşkanı’mızın boğaza üçüncü inciyi takmasına şahit olduk. Ülkenin böyle bir süreci yaşarken aynı zamanda böyle bir hizmeti sunmuş olmak da bizleri mutlu ediyor. İlçemizde de var olan hizmetleri devam ettiriyorduk bizler ama branda belediyeciliği dışında darbe teşebbüsünün karşısında duran Silivrili hemşerilerimize kanımızın ve terimizin son damlasına kadar bütün gücümüzle hizmet edeceğimizin müjdesini vermek istiyorum.
Halkımızın, milletimizin, Silivri’deki yurttaşlarımızın bu hizmetleri sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum. Biz kısır döngüler içerisinde tabiri caizse hizmeti bir kenara bırakıp kendi içimizde iç dengelerle mücadele etme gayretine düştüğümüzde maalesef hizmet ikinci planda kalıyor. Burada farklı algılar oluşturulmaya çalışılabilir. Millete hizmet AK Parti kadrolarının vazgeçmeyeceği konudur.’
Kutlu 15 Temmuz süreciyle ilgili açıklamalarının ardından da projeler ile ilgili bilgilendirme kısmına geçiş yaptı.

Doğalgaz çalışmaları
Silivri’de hizmet götürülmedik adım atılmadık hiçbir nokta kalmayacak diye önceki basın toplantılarımızda ifade etmiştik ve şu anda Silivri’mizin tüm köylerinde doğalgaz çalışmalarını tamamen bitirdik. Şu anda doğalgazsız hiçbir köyümüz kalmadı.
Biyolojik Arıtma Tesisleri
Biyolojik arıtma tesislerini faaliyete geçmek üzere Mimar Sinan ve Selimpaşa biyolojik arıtma tesislerinin tamamı önümüzdeki günlerde tam anlamıyla faaliyete geçecek ve Silivri’miz içilebilir bir suya kavuşmuş olacak.

Boğluca Deresi Islahı
Boğluca Deresi’nde Anıtlar Kurulu’na takılan ve düğüm noktasına gelen bir süreci de Büyükşehir Belediyesi’nin binaları yıkma, genişletme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Bu çalışmalar neticesinde de köprü ayakları meydana çıkardıktan sonra da bitirmek inşallah bizlere nasip olacak.
Piri Mehmet Paşa Camii
Piri Mehmet Paşa Camii’ni darbe teşebbüsünden bir bir buçuk ay öncesinde hizmete açtık. Silivri’mizin tarihi değerlerini restore etmek ve korumak açısından bizler için çok önemliydi.
Emniyet Müdürlüğü Binası
Emniyet Müdürlüğü kiralık bir binada ve bizler bu noktadan çok rahatsızız. Daha önce Kültür Merkezi olarak tahsis edilen yeri yaklaşık 5 yıl boyunca herhangi bir çalışma yapılmadığı için tahsisi iptal olmuştu. Aynı yeri Emniyet Müdürlüğü’ne tahsisi konusunda İBB Meclisi’nde geçirmiş olduk. Yakın bir zamanda da taslak projeler hayata geçirilecek.
Müftülük Kompleksi
Müftülüğümüzün bizden çok istediği ve buradaki din görevlilerimizi bir kompleks içerisinde barındırma, aynı komplekste daha geniş salonlarda dini bayramlarda ve günlerde daha geniş salonlarda kutlamaların yapılabileceği bir müftülük kompleksi diyebileceğimiz bir projeyi Yeni Mahalle’de gerçekleştirmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de sunmuş durumdayız.
Mesire Alanı
Selimpaşa Sanayisi’nin olduğu yerin karşısına bir mesire alanı yaptıracağız. Yaklaşık 140 dönümlük alanda bir mesire alanı ve Tema Parkı olarak da bu proje içerisinde çalışıyoruz. Bu vesileyle Tema Parkı ihtiyacını da karşılamış olacağız.
Fatih Mahallesi sahil düzenleme projesi
Sahil düzenlemesi kapsamında özellikle Kale Park’ın alt kısmında belki de Silivri’mizin çok da ihtiyaç duyduğu sahil şeridini yapacağız. Balıkçıların olduğu yerden Parkköy’e kadar uzanan bir sahil şeridinde kaya kuş gözlem evleri, kent balkonu, dinlenme alanı, yeme içme alanı, ahşap platformlarla birlikte çok önemli bir alana dönüştüreceğiz.
32. Köprü
32. Köprü’nün önündeki alanda da yine Büyükşehir Belediyesi ile birlikte taslak projelerimizi hazırladık. Büyükşehir Sosyal Tesisleri şeklinde bir alan oluşturacağız. Hepimizin şikâyetçi olduğu diğer ilçelerden gelen vatandaşların bıraktığı çöpler, neden olduğu kavgalar sorununu da böylece çözüme kavuşturacağız.
Hızır Ilgın Köprüsü
Boğluca Deresi’nin Silivri sahili ile buluştuğu nokta olan Hızır Ilgın Köprüsü ve çevresinde de yine bir düzenleme çalışması yapacağız. Dere ıslah çalışmasının bitmesiyle birlikte o bölgede de bir çalışma yapılacak.
Sinekli Göleti
Sinekli Göleti’nde de yine özellikle gölete yakın bölgelerle ilgili Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Oralarda da yine düzenleme çalışmaları yapılacak.
Rıfat Kutlu projelerle ilgili yaptığı bilgilendirmenin sonunda “Biz millet tarafından hizmet etmek için seçilmiş ve yine millete hizmet etmek için bu makamları, koltukları işgal eden insanlarız. Bizim milletimize hizmet etme borcumuz var. Bu borcumuzu da layıkıyla üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışacağız.” İfadeleri kullanarak, basın mensuplarıyla soru cevap kısmına geçiş yaptı.