Tapu sorununa çözüm yolu

AK Parti Silivri İlçe Başkan Vekili Halit Girgin, Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, Danamandıra Mahalle Muhtarı Cengiz Çelik, Sayalar Mahalle Muhtarı Mustafa Tatar, Çayırdere Mahalle Muhtarı Mustafa Dönmez ve Çatalça'nın beş Muhtarı ile birlikte Ankara'ya giderek, İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca'nın aracılığı ile Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez 'le tapu sorunu ve ecrimisil bedelleri için bir toplantı gerçekleştirdiler.

Tapu sorununa çözüm yolu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantının gündemini Silivri ve Çatalca’daki tapu sorunu olan köylerin durumu ile ilgili problemlerin çözüm süreci oluşturdu. Silivri İlçe Başkan Vekili Halit Girgin ve beraberinde ki heyetin konuyla ilgili sunduğu rapor doğrultusunda gerçekleşen görüşmelerde, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, konunun kendi ilgili birimlerince de incelenip, sunulan raporda ki taleplerin de göz önüne alınarak, gerekli düzeltmelerin yapılması için çalışmaların başlaması talimatını verdi. Gerçekleşecek çalışmalarda yapılması talep edilen düzeltmeler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun maddesi olarak sunulacak.

 

İlçe Başkan Vekili Girgin görüşmelerin istedikleri gibi geçtiğini katılım gösteren Muhtarlarında görüşmeden memnuniyet duyduğunu belirterek ‘’ İlçe Başkanımız Dilek Demiral ile birlikte konunun üzerinde hassasiyetle durarak Milletvekilimiz Tülay Kaynarca’yla gerekli temasları kurduk ve bu görüşmenin gerçekleşmesini sağladık. Amacımız her zaman ki gibi halkımızın taleplerini Devletimizin ilgili kurumlarına ileterek, gerçekleşecek olan düzenlemelerinde halkımızın istekleri doğrultusunda olması. Orman Genel Müdürlüğü’müzde konuyla ilgili çalışmaları yaparak, TBMM’ye Milletvekilimiz Tülay Kaynarca aracılığı ile Kanun teklifi olarak sunacak. ” dedi.