Akören Spor Sahasının Açılışı Gerçekleştirildi

Akören Mahallesi'nde gençlerin talepleri üzerine atıl şekilde bulunan mera, Silivri Belediyesi tarafından halı saha, idari bina ve seyirci tribünü ile modern bir tesis haline getirilerek hizmete açıldı.

Akören Spor Sahasının Açılışı Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın gençlerin talepleri üzerine Akören Mahallesi’nde oluşturduğu spor sahası gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete girdi. Açılışa Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve İlçe Yönetimi, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, Akören Spor Kulübü Başkanı Ahmet Örs ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Akören Muhtarı Hüseyin Ergin, oda başkanlarını, spor kulübü başkanları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcıları katıldı. Gençleri sporla buluşturmanın önemini vurgulayan Başkan Işıklar: “Çocuklarımızı, gençlerimizi sanat ve sporla buluşturacağız ki, yarınlara güvenle bakabilelim. Gerekli fiziki şartlar sağlandığında çok güzel başarıların elde edildiğini görüyoruz. Akören Mahallemize hayırlı olsun” dedi. Akören Spor Kulübü Başkanı Ahmet Örs’ün ve Akören Muhtarı Hüseyin Ergin’in teşekkür konuşmaları yaptığı açılışta, Işıklar’a şilt ve forma hediye edildi. Açılışta temsili bir futbol müsabakası da düzenlendi.

AKÖREN’DE NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından baştan aşağı yenilenen spor sahasında; toplam 6300 metrekare alanda, 1760 metrekare futbol sahası, 550 metrekare sert zemin düzenlemesi, yaklaşık 1000 kişi kapasiteli seyirci tribünü ve 950 metrekare yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirildi. Saha etrafında tel çit montajı ve aydınlatma çalışmalarının yapıldığı alanda, metruk ve kullanılmaz durumda olan yapı, idari bina haline getirildi. İdari binada takım oyuncularının ve hakemlerin kullanacağı duş ve soyunma odaları da yer alıyor.