Işıklar Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, hazine arazilerinin tarımsal amaçla kullanılması ve Silivri Kent Müzesi hakkında görüşmek üzere muhtarlarla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Işıklar Muhtarlarla Bir Araya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Farklı gündem ve konularda bilgi akışı sağlamak ve yapılacak çalışmalar öncesi fikir almak üzere muhtarlarla sıklıkla bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Alipaşa Düğün ve Toplantı Salonu’nda Silivrili muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Işıklar’ın gündeminde hazine arazilerinin tarımsal kullanımı ve Silivri Kent Müzesi vardı.

IŞIKLAR: “GELECEK 10 YILDA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR DAHA İYİ ANLAŞILACAK”

Muhtarlarla farklı gündemlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Işıklar: “Gündeme göre farklı konularda yaptığımız değerlendirme toplantılarımızın bir yenisinde bir aradayız. Önümüzdeki hafta da planlarla ilgili bir toplantımız olacak. Yeni düzenlemeleri, mecliste görüşülen yeni kanun maddelerini sizlerle bir araya gelerek, değerlendiriyoruz. Uyum içerisinde, bir aile olarak tüm konuları, gelişmeleri takip edip değerlendiriyoruz. Konuşmadan sorunlarımızı çözemeyiz. Cumhuriyet tarihinde olmayan değişikliklerin meclise gelmesi planlanıyor. İstanbul nüfusu TUİK’in açıkladığı verilerine göre 129 ülkeden daha büyükmüş. Gelecek 5- 10 yılda bizim yaptığımız çalışmalar daha iyi anlaşılacak. Durumumuzu takip edeceğiz, hakkımızı hukukumuzu ona göre koruyacağız. Sizlerle sık sık bir araya gelerek durum değerlendirmesi ve bilgi akışı sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİ KULLANICILARINA SATILACAK

Toplantıda hazine arazilerinin tarımsal amaçla kullanılmasına ilişkin Başkan Yardımcısı Hasan Solak, bilgilendirmede bulundu. 31 Aralık 2017 Pazar günü Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe göre; 30.03.2014 tarihi itibariyle en az 3 yıldan beri tarımsal amaçla hazine arazilerini kullanılan ve kullanımı devam ettiği idarece tespit edilen kullanıcılarına, işlediği araziler doğrudan satılabilecek. Milli Emlak tarafından doğrudan satış hakkı kazandıran resmi gazetede yayınlanan tebliğe göre; üç yıldan beri tarımsal amaçlı kullanıldığına ilişkin tespitin belirlenmesi işlemi milli emlak ve muhakemet birimlerinin kayıtlarında bulunan ve birbirini doğrulayan bilgi veya belgeler şunlar olduğu muhtarlara iletildi; tespit tutanağı, ecrimisil ihbarnamesi, ecrimisil tahsilat makbuzları, varsa mahkeme kayıtları, kamu kurum ve kuruluşlarına yazılan yazılar, muhtar veya en az bir bilir kişinin yazılı beyanı.

KENT MÜZESİ İÇİN ORTAK ÇALIŞMA KARARI

Toplantıda, inşaat çalışmalarının sona yaklaştığı, bu yıl Ağustos ayında açılması planlanan Silivri Kent Müzesi hakkında da görüşmeler yapıldı. Muhtarlardan müzede sergilenmek üzere eski eşyaların toplanması konusunda destek isteyen Işıklar, Müzeler Müdürlüğü’nden yetkililer eşliğinde bu konudaki çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.

ERCAN: “140 YILLIK YARANIN ARTIK KAPANMASINI İSTİYORUZ”

Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, hazineye ait taşınmazların kullanımı ile ilgili sorunun uzun yıllardır devam ettiğini ifade ederek: “Bu bizim Danamandıra, Çayırdere ve Sayalar Mahallelerimizde 140 yıllık kanayan yaramız. İnşallah bu yara kapanır. Bedelleri çok ağır, inşallah köylümüz zarar görmeden hallolur. Başkanım bu konuda verdiğiniz destek ve bilgilendirme çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

GÜRSU TEŞEKKÜR ETTİ

Silivri Alipaşa Mahallesi Muhtarı aynı zamanda Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, toplantı sonunda söz alarak Başkan Işıklar’a mahallede yapılan tüm çalışmalar için teşekkür ederek, mahalle sakinleri adına plaket takdim etti.