19. Huzur Toplantısı gerçekleştirildi

Silivri Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Kaymakam, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Savcısı, Jandarma Komutanı'nın da yer aldığı 19. Huzur Toplantısı, Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Fuaye ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi.

19. Huzur Toplantısı gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Emniyet Müdürlüğü’nün HALK-POLİS işbirliğini çoğaltmak ve sorunlara yerinde çözüm bulabilmek adına bugün on dokuzuncusunu düzenlediği Huzur Toplantısı, Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri; Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Demokrat Parti yöneticileri, Sivil Toplum Örgütleri yönetici ve üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çalışma düzeni ve istatistikleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Suç ortalamasında Türkiye’nin çok altındayız

Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren birimlerin görev ve sorumlulukları üzerine bilgilendirmede bulunduğu konuşmasında, Silivri’de yaşanan suç unsurlarına da istatistikî bilgiler ışığında değindi. Polisin asli görevinin suç unsuru oluşmadan önce önlemek olduğunun altını çizen Çalışkan, Silivri’de yaşanan ve suç teşkil eden olayların Türkiye ve İstanbul ortalamalarının çok çok altında olduğunu vurguladı. Çalışkan, suç oranının düşük olmasına karşın, oluşan suçların faillerinin bulunması konusunda da başarılı bir grafik çizildiğini söyledi.

Silivri Bölge Trafik Amirliği önündeki denetlemelere de değinen Emniyet Müdürü, bu uygulama sayesinde de özellikle uyuşturucu maddeleri engelleme anlamında önemli başarılar elde edildiğini, böylece uyuşturucu maddelerin İstanbul’a sokulmadan Emniyet güçlerince faillerin yakalandığını söyledi.

Başsavcı’dan ağır eleştiriler

Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın sunumunun ardından programın soru-cevap kısmını geçilmek üzere Kaymakam Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan sahnede bulunan masaya geçtiler.

Kaymakam Partal, Silivri’ye yeni gelmiş olmasına rağmen birçok konuyla ilgili bilgi sahibi olmaya başladığını belirtirken ilerleyen süreçte tespit edilen ve kendisine iletilen sorunlara da çözüm bulunacağını söyledi. Ayrıca geçmiş dönemlerde İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından gerçekleştirilen güzel projelerden dolayı da teşekkür etti.

Kaymakam Partal’dan sonra söz alan Belediye Başkanı Işıklar da yüzölçümü olarak büyük bir ilçede yaşıyor olduklarının, özellikle de yaz aylarında polis ve askere çok iş düştüğünün altını çizerken, hem Emniyet Müdürlüğü yetkililerine hem de Jandarma birimine teşekkür etti.

Işıklar’dan sonra Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun konuştu. Lütfi Dursun daha önceden hazırladığı listedeki sorunlar üzerine eleştirel bir konuşma gerçekleştirdi. Taksici esnafından otobüs ve minibüs şoförlerine, otopark sorunundan İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü’ne kadar birçok konuda eleştirilerini sıraladı.

Toplantı, vatandaşların ilettikleri sorunların çözüm önerilerinin alınmasıyla son buldu.

Eyüp Can BALABAN