20. Huzur Toplantısı gerçekleştirildi

Silivri Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Kaymakam, Belediye Başkan vekili, Cumhuriyet Başsavcısı, Jandarma Komutanı'nın da yer aldığı 20. Huzur Toplantısı, Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Fuaye ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi.

20. Huzur Toplantısı gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün organize ettiği toplantıda Kaymakam Ali Partal, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Salih Aynural, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk ve İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Mustafa Yoldaş vatandaşların sorunlarını dinledi.
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Mehmet Velibeyoğlu, Cezaevi Hastanesi Başhekimi Dr. Sadik Balcı, Mal Müdürü Hadi İlmen, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, İlçe Tarım ve Gıda Müdürü Kemal Benli, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Polis Derneği Başkanı Seyfi Atun, Hacı Bektaş Vakfı Silivri Başkanı Süheyl Kırkıcı, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Yeşilay Şube Başkanı Ülkenur Büke, Muhtarlar Dernek Başkanı Ömer Ercan, Amatör Kulüpler Başkanı Ali Tonta, Silivri Müteahhitler Derneği Başkanı Sedat Karakaş, Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özkök, meclis üyeleri, muhtarlar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Alparslan Çalış, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Başkanı Adnan Gürcan, bir çok STK, siyasi parti temsilcisi, esnaflar ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdiği toplantıda İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, Silivri polisinin bir yıllık çalışmalarından oluşan sunum yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk “Her sene düzenlenen Polis- halk ilişkisini güçlendirme toplantısının bu sene 20.ni düzenliyoruz hoş geldiniz. Silivri ilçesi diğer örneklerden farklı olarak farklı kültürden, insanların bir arada huzur ve barış ortamı içerisinde yaşamayı sağlayan şehirlerden bir tanesi. Bu manada polis teşkilatı olarak bu huzur ortamını güvenlik hizmetleri noktasında katkı sağlamak, mesai gözetmeksizin bu kendimize şiryan ettiğimizi belirtmek istiyorum. Gelişen teknoloji ve şehirlere göçün artması ile birlikte suçun tanımı ve suçun profili de değişiklik arz etmektedir. Bu noktada koordine bir çalışma ortamı sağlanması gerekiyor. Birinci dereceden sorumlu olan polis teşkilatı ve jandarma teşkilatı olarak Silivri ilçemizde Sayın Kaymakam Beyin kongresinde sonsuz bir güven ve koordinasyon içinde çalıştığımızı belirtmek ve altını çizmek istiyorum. Bu vesile ile ilçe jandarma komutanımıza bu desteğinden dolayı teşkilatımız adına şükranlarımızı iletiyorum. Bu huzurlu ortam sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve halk nazarında güvenlik güçleriyle birlikte bu koordinasyonun devamını getirmek, nasıl geliştirebilirizle ilgili projelerimizi üretmeye devam ediyoruz. ‘’ diyerek ilçe genelindeki yıl içerisinde yapılan çalışmaların yer aldığı sunumu gerçekleştirdi.

İlçe Kaymakamı Ali Partal da yaptığı konuşmada “Geçen yıl yine bu tarihlerde, sizlerle beraber olduk. Salonumuz şu an dolu bu da gösteriyor ki toplumsal iş birliği, toplumsal destek ve katkının sizlerden fazlasıyla geldiğini gösteriyor. Bizler sadece güvenlik güçlerinin çalışmalarıyla suçu önlemek ya da müdahale etmek tek başına mümkün değil sizlerin desteği gerekli özellikle Sivil toplum örgütlerimizin, kuruluşlarımızın ve Silivri’mizin, vatandaşımızın bize bir şekilde mahallesinde olup biteni anlatmasıyla bizlerde önlemimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Nüfus anlamında en huzurlu ilçe Silivri diyebiliriz inşallah bu Huzur ve bu güvenli ortam yine önümüzdeki yıllarda devam eder” ifadelerini kullandı.

“Böylesine güzel bir Huzur toplantısında sizleri şahsım ve Belediye Başkanım Özcan Işıklar adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu da konuşmasında “Hepiniz hoş geldiniz. Doğup büyüdüğümüz ilçemiz olan Silivri’mizin huzurla barış içerisinde bir arada olmanın, birbirimize tahammül edebilmenin en güzel örneğini verdiği ve ilçemizin diğer ilçelerden her zaman hayranlıkla bakıldığını biliyoruz. Polis- Halk ilişkilerini güçlendirmek, geliştirmek için ve vatandaşlarımızın sorunlarına yerinde çözüm üretmek adına her yıl düzenli olarak Emniyet müdürümüz tarafından toplantımız düzenleniyor. Kimsenin kişisel inancına bakmadan, nerende geldiğine, nasıl yaşadığını, ne giydiğini sorgulamadan temelinde hoşgörü içerisinde yaşanabilir temelini hep beraber atıyoruz. O yüzden ilçemiz bildiğiniz gibi doğası, tarımı, denizi, hizmet sektörü ve üniversiteleri ile birlikte sürekli yenileşen ilçelerden bir tanesi. Sanayi ve Turizmin gelişmesinde de yeni bir gelişme oluşturmaktadır. Silivri’de yaşamak güzeldir ‘’dedi

Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş te konuşmasında “Ben Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına Temmuz 2017 tarihinde başladım. Benden sonra ilçe Jandarma komutanımız, Emniyet Müdürümüz göreve başladılar. Önceki Emniyet Müdürümüzü maalesef kaybettik onu rahmetle anıyoruz. Kısa bir süre içerisinde Silivri’de şunu gördüm kurumlar arasındaki diyalog gayet güzel. Birlikte uyum içinde çalıştığımız sürece aynı şekilde hizmetlerimiz devam edeceğini ümit ediyorum 2018 yılının Silivri ilçemize sizlere hepimize sağlık, huzur, mutluluk getirmesini temenni ediyorum saygılar sunuyorum. ‘’ ifadelerini kullandı

Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural ‘’Böyle bir huzurlu bir ilçede böyle birbirine saygılı, toleranslı sevgi duyan bir ortamda bir Üniversitenin rektörü olmak benim için büyük bir şeref büyük bir onur. Üniversitemiz bir yıl içerisinde 1500 öğrenciye ulaştı tabi bu öğrencilerin hepsi Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen öğrenciler bunların huzur içerisinde sıkıntı çıkarmadan ilçe ile bütünleşmiş ilçeye katkı sağlayan noktasında da elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Sizlerle hep beraber olmak bu güzel ilçede Üniversitemizde güzel eğitim vererek bir noktaya gelmek bizim için şereftir ve hepinizin yeni yılını en içten kutlarım. ‘’ifadesini kullandı.

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Yoldaş ise “Ağustos ayında göreve başladım Şırnak’dan buraya geldim. 4 aydır burada görevdeyim 4 aydır çok olumsuz olaylarla karşılaşmadık. Bölgemizde olan olayların büyük bir bölümü Silivri dışından kaynaklı, yazın nüfusun artması kışın azalması yazlık bölümün boş kalması suçu arttırıyor ama ekibimizle Emniyetimizle beraber koordineli olarak bu hususta çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hepinizin yeni yılı kutlu olsun. ‘’ dedi

Huzur Toplantısı, vatandaşların söz alıp, şikâyet ile beklentilerini iletmesiyle devam etti. Silivri Kaymakamı Ali Partal ve diğer yetkililer, vatandaşların anlattıklarını konuları not alarak takip edeceklerini söyledi.