Hırsızlık çetesi çökertildi

Geçtiğimiz aylarda Kavaklı'da özel bir araçtan hırsızlık yapan şahısların peşine düşen Jandarma ekipleri İstanbul ve çevresinde şimdiye kadar birçok hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen 8 kişiyi gözaltına aldı.

Hırsızlık çetesi çökertildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu ile ilgili olarak Adliye kaynaklarından edinilen bilgilere göre Kavaklı Mahallesinde bir araçtan gerçekleştirilen hırsızlık olayı İle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında hırsızlık olayını gerçekleştiren kişinin şüpheli S.K olduğu, şüphelinin başka şüpheliler ile suç örgütü faaliyeti çerçevesinde, birçok nitelikli hırsızlık olayına karıştığı tespit edildi.

Suça karışan diğer şüphelilerin ve işledikleri suçların tespiti ve delillendirilmesi amacıyla teknik ve fiziki takip başlatan ekipler, yapılan araştırmalar neticesinde Silivri ve İstanbul'un diğer ilçelerinde hırsızlık suçlarını işleyen ve bu suçlara iştirak ettiği iddia edilen diğer şüphelilerin açık kimlik ve adres bilgileri tespit etti.

Ekipler,kimlik bilgileri ve adresleri tespit edilen şüpheliler H.A., N.E., G.K., M.K., C.U., E.Y, H.A ve H. T Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın  talimatı üzerine Silivri İlçe Jandarma Komutanlığınca 05/12/2017 tarihinde gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerin de yapılan aramalar sonucunda birçok çalıntı eşya ile 36.700 TL nakit para, ruhsatsız tabanca, fişekler, kar maskeleri demir kesme aleti gibi malzemeler ele geçirildi.  

Gözaltına alınan şüphelilerden S.K'nın başka bir suçtan Ceza infaz Kurumunda tutuklu bulunduğu tespit edildi. Diğer firari olan bir şüphelinin ise aranmasına devam ediliyor.

Silivri ve Trakya bölgesinde toplamda pek çok hırsızlık suçu işledikleri değerlendirilen şüpheliler hakkındaki soruşturma halen devam ediyor.