İzini sürdükleri hırsızları kıskıvrak yakaladılar

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mimar Sinan Mahallesi'ndeki bir evden hırsızlık yapan şahısları teknik takip sonrası Çanta Mahallesi'nde kıskıvrak yakaladı.

İzini sürdükleri hırsızları kıskıvrak yakaladılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mimar Sinan Mahallesi’ndeki bir evden hırsızlık yapan şahısların izini sürerek Çanta Mahallesi’nde yakaladı.

Mimar Sinan Mahallesi’ndeki eve girdiler

Mimar Sinan Mahallesi’nde yer alan bir eve hırsız girdiği ihbarı alan Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ev ve çevresinde arama yaptı. Evden 1 adet TV, 1 adet laptop, 1 adet tablet, 1 adet oyun konsolu, 3 adet kol saati, 1 kamera kayıt cihazı ve 6 çift ayakkabının çalındığı anlaşılırken Emniyet güçlerinin teknik takibi sonrası hırsızların 34 NT … plakalı araçla olay yerinden kaçtıkları tespit edildi.

Çanta Mahallesi’nde yakalandılar

Emniyet güçlerinin yaptığı araştırmalar ve takip sonrasında hırsızların kullandığı araç Çanta Mahallesi’nde durduruldu. Araçtan çıkarak kaçmak isteyen Mazlum B. isimli şahıs araç yakınında diğer şahıs Şevket A. ise polisin “Dur” ihtarına uymayıp kaçması üzerine, önce havaya ateş edilerek sonrasında ise sol baldırından vurularak yakalanıp etkisiz hale getirildi. Araçta yapılan inceleme sonrasında hırsızların çaldığı eşyalar da ele geçirildi.

Hırsızlardan biri sahte kimlik kullanmış

Emniyet güçlerinin yapmış olduğu kimlik tespiti esnasında kendisini Mazlum B. olarak tanıtan şahsın kardeşinin kimliğini kullanan Hamza B. olduğu anlaşıldı. Hamza B.nin çeşitli suçlardan 6 adet kaydının ve 6 adet aranmasının olduğu belirlendi. Diğer şahıs Şevket A.nın ise çeşitli suçlardan 16 adet suç kaydının olduğu tespit edildi.

Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla gözaltına alınan şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.