Yaşlı İş adamını dolandırırken yakalandılar

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Şanlıurfa merkezli bir dolandırıcılık çetesini düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla yakaladı. Örgüt lideri A.D. isimli şahsın kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtarak mağdurları 'Nüfus cüzdan fotokopin FETÖ tarafından ele geçirildi. Bankadaki bütün paranı çekecekler' diyerek korkuttuğu belirlendi.

Yaşlı İş adamını dolandırırken yakalandılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri'de M.A. isimli bir şahıs; kendisini arayıp nüfus bilgilerinin FETÖ Terör Örgütü tarafından çalındığını belirten ve kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan A.D. isimli bir şahsa paranın devlet himayesinde olması vaadiyle önce (150.000) TL ardından (70.000) TL para verdi. A.D.'nin kendisini tekrar arayıp para istemesi üzerine şüphelenen M.A. Jandarma'ya başvurdu. Konuyu titizlikle takip eden Jandarma ekipleri; buluşma yerine gelen ve "Eldenci" olarak tabir edilen F.A. isimli bir şüpheliyi suçüstü yaparak yakaladı.

ÖRGÜT LİDERİ ŞANLIURFA'DAN ÇIKTI

F.A.'nın yakalanmasından sonra soruşturmayı derinleştiren Jandarma ekipleri, yaptıkları takip neticesinde örgüt liderinin Şanlıurfa İli Harran İlçesinde ikamet eden A.D. olduğu, A.D.'nin rastgele aramalar yaparak dolandıracağı kişileri tespit ettiği, mağdurların güvenini kazanmak için kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıttığı, olaya gizlilik süsü vererek mağdurun konuyu başkalarına anlatmasını engellediği, mağdurları ikna ettikten sonra "Eldenci" olarak tabir edilen diğer örgüt üyelerinden birini sivil polis olarak tanıtıp parayı alması için gönderdiği belirlendi.

Örgüt lideri A.D.Şanlıurfa'da; örgütün İstanbul'daki işlerini takip eden M.B., M.A., S.K., H.G., B.B. ve F.A. İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şüphelilerin ev, otomobil ve üst aramalarında; (7) adet cep telefonu ve çok sayıda SİM kart, (1) adet sahte sürücü belgesi, mağdurlardan aldıkları (33) parça muhtelif altın ziynet eşyası, (1) adet ruhsatsız tabanca ile (2) adet bankamatik kartı ele geçirildi.

DOLANDIRICI DA DOLANDIRILMIŞ

Yakalanan örgüt üyelerinin ifadelerinden Örgüt lideri A.D.'nin de kendi adamları tarafından dolandırıldığı, A.D.'nin mağdur M.A.'dan aldığı ilk (150.000) TL.'nin İstanbul'da bulunan "Eldenci" tarafından kendisine ulaştırılmadığı, bunun üzerine Şanlıurfa'dan bir "Eldenci" gönderdiği bu nedenle mağdurdan birkaç kez para istediği ortaya çıktı.

FARKLI TEKNİKLER KULLANILMIŞ

Örgüt üyelerinin FETÖ ismini kullanarak her mağdur için farklı teknikler kullandığı; kimine "bankadaki paranızı çekecekler", kimine "ev tapunuzu ele geçirdiler", kimine de "kuyumcu soygunu oldu, paraların sizin evinizde olduğu ihbarı var evinizi arayacağız" diyerek dolandırdığı tespit edildi.

Şüpheli (7) kişi çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Örgüt üyelerinin yakalanması sonucu (4) dolandırıcılık olayı aydınlatılırken, (2) dolandırıcılık olayı da engellendi.

KAYNAK:SABAH