Avlu 'Çoban yıldızımız kaydı'

Yarın toprağa verilecek olan 9. Cumhurbaşkanı Demirel için evinin olduğu Güniz Sokak ve Meclis'te tören düzenlendi. Yapılan törenlerin ardından Demirel'in cenazesi defnedilmek üzere Isparta'ya gönderildi. Cenaze törenine katılmak üzere Demokrat Parti Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece ilçe başkanlıkları otobüsle Isparta'ya hareket etti.

Avlu 'Çoban yıldızımız kaydı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, Isparta’ya hareket etmeden önce yaptığı açıklamada “Çoban Yıldızımız kaydı. Son görevimizi yapmak üzere Isparta’ya birazdan hareket ediyoruz. İlçe yönetimimizle birlikte Çatalca ve Büyükçekmece ilçe yöneticisi arkadaşlarımızla Isparta’ya gidiyoruz. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun”dedi.

Demirel'in mezar yeri

Süleyman Demirel'in İslamköy'de defnedileceği alan önceden belirlenmişti. Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve Külliyesi'nin de bulunduğu İslamköy'ü yukarıdan gören Çalca Tepe'de, Demirel için yaklaşık 10 metrekarelik ve 3 metre derinlikte anıt mezar yeri geçen yıllarda hazırlanmıştı. Anıt mezarın yanında Demirel'in elinde fötr şapkasının olduğu heykeli de bulunuyor.