Apple iPhone 8, Apple Watch Series 3 ve iPhone X'i tanıttı…

Apple CEO'SU Tim Cook, Cupertino'da düzenlenen lansman ile iPhone 8, 10'uncu yılına özel iPhone X ve Apple Watch Series 3 ürünlerini tanıttı. iPhone 8 ile iPhone X'in yaklaşık Türkiye'de iPhone fiyatı ne kadar olacak?

Apple iPhone 8, Apple Watch Series 3 ve iPhone X'i tanıttı…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın Özellikleri ve Fiyatı

 Ön ve arka tarafı cam. Apple, bu iki telefonda ekran boyutunu değiştirmese de, True Tone teknolojisini getiriyor.

Altı çekirdekli A11 Bionic işlemciyle gelen cihazlar suya ve toza karşı dayanıklı. Arka panelde camı tercih eden Apple, yeni telefonlarına iPhone 7’den yüzde 25 daha fazla ses veren hoparlörler yerleştirmiş. İşlemci A10'a göre 6 kat daha hızlı.

Kameralar en önemli kısım. iPhone 8’in arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera bulunuyor. iPhone 8 Plus’ta ise arka kamera sayısı ikiye çıkıyor. Derin pikseller dikkat çekiyor.

iPhone 8 Plus, “Portrait Lightning” adını taşıyan yeni bir kamera moduyla geliyor. İstediğini ışıklandırma efektini kullanabileceksiniz.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ile 4K 60 FPS video kaydı yapılabilecek. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, şirket tarafından tasarlanan video kodlayıcısıyla daha hızlı çerçeve oranları vadediyor. Apple iPhone 8 Plus ile artırılmış gerçeklik sahasına da giriş yapıyor.

Gelecek kablosuza doğru gidiyor. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ise kablosuz şarj özelliğine sahip olacak.

iPhone 8 699 dolar, iPhone 8 Plus ise 799 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Telefonlar 22 Eylül’de satışa sunulacak.

iPhone X Özellikleri 

Tamamen cam kaplı bir ekrana sahip cihaz. Ön ve arka yüzü cam.

Suya ve toza dayanıklı olacak cihaz Uzay Siyahı ve Gümüş renklerde olacak.

Süper Retina ekrana sahip olacak iPhone X, 5,8 inç ekranıyla 2.436x1.125 piksel çözünürlük sunacak. Bu 458 ppi ile bir iPhone'daki en yüksek piksel çözünürlüğü.

Süper Retina, klasik OLED'e göre daha ince, daha parlak, daha geniş renk desteği ve doğruluğuna sahip.

Telefonda 'home' yani ana ekran tuşu yok. Ekrana dokunarak açabilirsiniz ya da yerinden kaldırmanız yeterli.

Aşağıdan yukarı doğru parmağınızı kaydırmanız ana ekrana dönmeyi sağlıyor. Burada flaş ve kamera kısayolları da mevcut.

Hey Siri diyerek ya da yandaki geniş tuşa basarak Siri'yi açabilirsiniz.

Parmak izi okuyucu gitti yerine yüz tanıma geldi. Minik projektör binlerce görünmez kızılötesi nokta yansıtıyor, bunları gören infrared (kızılötesi) kamera da, 3D olarak yüz haritanızı çıkartarak sizi tanıyor.

Bu işlemleri A11 yaptığından A11 Bionic adını taşıyor. İnsan sinir sistemine benzeyen yapısıyla yapay zeka destekli yüz tanıma gerçekleştiriliyor.

Verileriniz güvenle cihazda tutuluyor. Yani bir sunucuya aktarılmıyor.

iPhone X'te 12 MP'lik çift kamera mevcut. iPhone 8'dekiyle aynı gözüküyor. Farkı ise Quad LED True Tone flash ve iki kat daha iyi ışık alabilmesi.

Ön kamera da daha iyi selfie'ler çekebilmeyi sağlayacak. Özelliklerine baktığımızda iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ile oldukça benzer.

Pil ömrü iPhone 7'ye göre iki saat daha uzun olacak! Bu cihazda da kablosuz şarj mevcut. Yine Qi standardı kullanılmış. Aynı yere şirketin kablosuz kulaklıkları Apple AirPods'u koyarak onları da şarj etmek mümkün olacak.

Apple Watch Series 3 Özellikleri ve Fiyatı

Yenilenen egzersiz uygulaması yüzücüler için yeni özellikler sunuyor.

GymKit ile dokundurarak egzersiz aletlerine bağlantı kurabilecek. Dünyanın en çok kullanılan nabız ölçeri olan Apple Watch, artık nabzı kolayca görmeyi de sağlayacak. Artık aktif hareketsizken nabzınız 120'nin üzerine çıktığında uyaracak.

Apple Watch Series 3'te mobil internet bağlantısı olacak ve iPhone'a bağımlı olmayacak. Arama yapılabilecek, Siri her an hizmetinizde olacak, Haritalar, Arkadaşlarımı bul özelliği için konum da saatten kullanılabilecek.

Apple Music de mobil internet ile kullanılabilecek. Artık işlemcisi yüzde 70 daha güçlü, çift çekirdekli olacak. Siri çok daha hızlı ve yanıt verebilecek. W2 çipi ile yüzde 85 hızlı Wi-Fi kullanırken pil verimliliği de yüzde 50 artacak. Kayak ve snowboard uygulamaları da geliyor. Barometre ise geç kalan bir özellikti, o da geldi. eSIM yerine de standart SIM, iPad'lerdeki gibi bir SIM yerleştirilmiş.

Apple Watch Series 3, 329 dolara sunulurken, Türkiye 'de ise 3-19 tarihlerinde satışa sunulacak.