Büyükkılıçlı'da Halk Toplantısı Yapıldı

Silivri Belediyesi Halk Toplantıları Büyükkılıçlı Mahallesi ile devam etti. Işıklar, köy tüzel kişiliği kaldırılan yeni mahallelerde inşaat yapmadan önce imar durumu sorgulaması yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Büyükkılıçlı'da Halk Toplantısı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Halk Toplantıları Büyükkılıçlı Mahallesi ile devam etti. Işıklar, köy tüzel kişiliği kaldırılan yeni mahallelerde inşaat yapmadan önce imar durumu sorgulaması yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen Halk Toplantıları Büyükkılıçlı Mahallesi ile devam etti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, köyün devir süreci ve yapılması planlanan projelerin sunum eşliğinde anlatıldığı toplantıda, mahalle sakinlerinin görüş ve düşüncelerini de dinledi. 

IŞIKLAR; “HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN BURADAYIZ”

Belediye hizmetlerine ilişkin, özellikle inşaat çalışmaları ile ilgili imar sorgulaması yapmadan yapı yapılmaması konusunda hemşerilerini uyarak Başkan Işıklar, şunları söyledi; “Köy tüzel kişiliği kapandıktan sonra köylerimizin son durumunu konuşmak, devir teslim süreci hakkında bilgi vermek üzere sizlerle bir araya geldik. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı beraber konuşalım istedik. Muhtar Ahmet arkadaşıma ve azalarına uyumlu çalışmaları için teşekkür ediyorum. Köy tüzel kişiliği kapanan yeni mahallelerimizde 5 yıl boyunca harca konu olan hizmetlerin bedeli ödenmeyecek. Plana uygun, gelişime hazır ve planlı büyüyen bir yapı oluşturmalıyız. Ağır bile yaparken, izin alarak imar durumu sorgulayarak yapmanız hepimizin menfaatine olur. Plana uygunluğunu sorgulamak sonradan önümüze sorun çıkmaması adına çok önemli. Artık mahalle olduk, nereye ne yapacağınızı lütfen danışın. Yaptığınız inşaat yolda kalır, çekme mesafesinde kalır biz sizlerin mağdur olmasını istemiyoruz. Bizler sizlerin işini kolaylaştırmak için buradayız. Muhtarımız burada belediye yetkisi, Planlama Müdürlüğü’müz bu konuda emrinizde. Bilgi aldıkça her şeyin çok daha kolay olduğunu göreceksiniz. Geçmiş mağduriyetleri önlemek konusunda biz de elimizden geleni yapıyoruz. Belediyecilik artık çöp toplamak, çiçek dikmek değil. Hayatınızı kolaylaştırmak, umut içinde, kardeşçe yaşanabilmesini sağlamak, ayırmadan, eşit ve adil şekilde hizmet dağıtan bir anlayışla çalışıyoruz. İnsana dokunan, hesap veren sosyal belediyecilik anlayışıyla, şehrimizi birlikte yöneteceğiz. Her zaman emrinizdeyiz, her zaman hizmetinizdeyiz. Bize verdiğiniz destek ve güvene teşekkür ediyorum. Sadece sandık gelince değil, her zaman buradayız yanınızdayız.” Işıklar’ın konuşmasının ardından mahalle sakinleri öneri ve isteklerini dile getirdi. 

2014 YILINDA BÜYÜKKILIÇLI’DA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2014 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Büyükkılıçlı Çocuk Parkı’nda temizlik, peyzaj çalışmaları, bank ve çöp kovası montaj çalışmaları yapıldı. Spor aletlerinin bakımı ve Basketbol Sahası tamir çalışmaları gerçekleştirildi. Çocuk parkında aydınlatma çalışması yapıldı. İlkokul bahçesinde çevre temizliği, bank ve çöp kovası montajı ile zemin iyileştirme çalışması yapıldı. Okula tavan, iç ve dış cephe boyası tedarik edildi. Camide bakım ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Büyükkılıçlı Jandarma Komutanlığı bahçesinde peyzaj düzenleme çalışması, mahalle genelinde 30 metre yağmursuyu hattı imalatı yapıldı. 

2015 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2015 yatırım programı kapsamında Büyükkılıçlı Mahallesi meydan düzenleme projesi hayata geçirilecek. Proje kapsamında 1200 metrekare mineral yüzeyli beton parke taşı kaldırım, 1000 metrekare beton parke taşı yol, 350 metre bordür ve 230 metre yağmur oluğu çalışması yapılacak. Cami ve muhtarlık binası çevresinde düzenleme çalışması gerçekleştirilecek. Laiklik caddesinde bulunan futbol sahasında çimlendirme çalışması yapılacak. Tiryol Sokak’ta park ve spor alanı oluşturulacak.

Haberin foto galerisi için alternatif link