1-7 Ekim emzirme haftası

Medicalpark Silivri hastanesinin bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemelerinin önemini vurguladı.

1-7 Ekim emzirme haftası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hastanemiz, Sağlık Bakanlığı tarafından anne sütünün özendirilmesi ve annelere doğru emzirme tekniklerinin anlatılması konusunda yaptığı çalışmalar sonucu 'Bebek Dostu Hastane' unvanı alan bir sağlık kuruluşudur. Emzirme haftası nedeniyle hastanemizde anne ve bebek sağlığı hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Anne sütünün faydalarını önemsiyoruz ve bu kapsamda her yıl olduğu gibi anneleri ve anne adaylarını bilinçlendirmeye devam ediyoruz.

Hastanemizde emzirmenin önemi, faydaları, anne sütünün bebeğin gelişimindeki rolü ile yeni doğan bebeğin bakımı ve beslenmesi konuları anlatılıyor. Amacımız anne sütünün önemini vurgulayarak annelerin bebeklerini ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemelerini sağlayarak sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Hastanemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Belgin Uysal Erdal ‘’ Anne sütünün bebeklerin hem fiziksel hem de ruhsal gelişimi için son derece önemli olduğunu her fırsatta anlatıyoruz. Anne sütü bebekleri zatürre, bronşit, orta kulak iltihabı, ishal, idrar yolu enfeksiyonları ve menenjit gibi enfeksiyon hastalıklarından korur, bebeğin bağışıklık sistemini geliştirir, aşıların etkenliğini artırır. Anne sütü alan bebeklerin daha sağlıklı ve zeki oldukları bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Anne sütünün, her zaman taze ve içilmeye hazır "ücretsiz" bir besin olduğunu, hazırlama, koruma, taşıma gibi süreçlerinin olmadığını vurguladı. Bebeğe her yerde kolaylıkla verilebilir. Her zaman uygun sıcaklık olan beden ısısındadır. Bebek için ideal birleşime sahiptir, bebeğin tüm ihtiyaçlarına göre ayarlanmıştır.

Bir bebeğin doğduktan 30 dakika içinde anne sütü alması gerekir. Bebeklere ilk altı ay sadece anne sütü verilmeli sonrasında da tamamlayıcı beslenme ile beraber iki yaşına kadar emzirilmelidir.’’ dedi.