11 aydır yollarda

Almanya'dan yola çıkan seyyah Shahin Tivay Sadatolhosseini, Almanya'dan İran'a yürüyor.

11 aydır yollarda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

25 Aralık 2015 tarihinde Almanya’dan yola çıkan seyyah Shahin Tivay Sadatolhosseini, İran’da bulunan ailesinin yanına yürüyerek gidiyor. 11 aydır yollarda olan Shahin ayrıca yanından davul çemberini de ayırmıyor. Dün de Silivri’den geçen İranlı seyyah, Türk halkını iyi tanıdığını ve sıcakkanlı olduğunu söyledi. Yolculuğu esnasında en çok Sırbistan’da zorlandığını da ifade eden Shahin, dün sabah saatlerinde Silivri’den ayrılarak İstanbul’a doğru hareket etti.

Neden yürüyerek Almanya’dan İran’a gidiyorsun sorusunu sorduktan sonra şöyle yanıt verdi. Shahin, “1985 yılında siyasi nedenlerden dolayı kardeşim ve annemle Almanya’ya yerleştik. Aslen Tahran doğumluyum. Ailem, amcalarım, halalarım, dayılarım açıkçası İran’da bulunan tüm akrabalarımın yanına yürüyerek gitmeyi tercih ettim. Tamamen hümanist bir yapım var ve özellikle Türkiye’nin doğusu ve diğer Doğu ülkelerinin insanlarını tanımak, onlarla aynı masada oturmak istiyorum. Tüm insanları tanımak ve sohbet etmek istiyorum.” dedi.

Kendisi hakkında da bilgi veren Shahin Tivay Sadatolhosseini, 44 yaşında olduğunu ve Almanya’da Jimnastik Öğretmenliği ve Fotoğrafçılık yaptığını söyledi. Sanatçı bir kimliği bulunan Shahin dünyaca ünlü sirklerde de gösteriler ve koreografiler sergiliyor.

Silivri Cezaevi önünede gelen Shahin, Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince bilgisine başvurulup serbest bırakıldı. Shahin,daha sonra İstanbul’a doğru çıktı.