14 Ağustos Pazar hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve kuzeydoğu kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

14 Ağustos Pazar hava durumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, Adana, Sinop, Kastamonu, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg), Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (metrekareye 51-100 kg) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve kuzeydoğu kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/sa) ve zaman zaman fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı 27
İstanbul: Parçalı bulutlu 26
İzmir: Az bulutlu ve açık 32
Bursa: Parçalı, sabah saatlerinde yer yer çok bulutlu 27
Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35
Antalya: Az bulutlu ve açık 38
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 25
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 28
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, , öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 30
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40