27 Haziran hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için uyarı geldi. İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Yağışların akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması konusunda İstanbulluları uyardı.

27 Haziran hava durumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara ve Kıyı Ege ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara' nın batısı ve Kıyı Ege ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle batı ve güneybatı, öğle saatlerinden sonra batı kesimlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Ege ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 33
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 30
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Adana: Parçalı ve az bulutlu 32
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 30
Samsun: Parçalı bulutlu 29
Trabzon: Parçalı bulutlu 29
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 28
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 39