3. Tarım Fuarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Tarihi Mimarsinan Köprüsü yanında 28-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Silivri Belediyesi 3. Tarım Fuarı yoğun katılımla gerçekleşti.

3. Tarım Fuarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Tarım Fuarı yoğun katılımla gerçekleşti. Türkiye’nin önde gelen traktör, zirai alet ve ekipman firmaları, gübre ve tohum firmaları, fidan üreticileri, zirai ilaç firmaları, arı ve arı ürünleri üreticileri olmak üzere fuara 50’yi aşkın firma katıldı. Bölge üreticilerinin yoğun ilgi gösterdiği fuara, çevre il ve ilçelerden çiftçilerin de katılımı yoğundu. 

TOPRAK, BİTKİ VE SU ANALİZLERİ KONUŞULDU

Silivri Belediyesi 3. Tarım Fuarı’nda Toprak, Bitki ve Su Analizi ile ilgili sorunlar masaya yatırıldı. Kırklareli Atatürk Toprak Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Gürbüz, toprak tahlilinin önemine dikkat çekti. Gerçekleşen panelde üreticilerin ve firmaların sorularını yanıtlayan Gürbüz; “Analiz yapmazsak karambole ekim yapmış oluruz. Artık hizmete ulaşmak çok kolay. Silivri’de Tekirdağ’da bu hizmetler mevcut. Toprakta ihtiyacı olmayan gereksiz şeyleri neden barındıralım? Analizler ile toprağın ne istediğini bilmek, toprağı ona göre beslemek gerekir. İçinde olması gereken vitaminler analizler ile incelenmelidir. Üreticilerimizin Toprak Analiz Raporlarını kale alarak gübreleme yapmalarını tavsiye ediyoruz. Tarımın ana sektöründen biri de ithalat- ihracat. Ülkemizde tüm ihracatlar tarımdan gelir. Bizler kendi üretimimizi yapacak durumdayken, ithalat ile dışarıdan gübre veya tohum getiriyoruz. Tüm bunlar yapılırken güvenilirlik çok önemli. Eğer bir kurumun çıkardığı PH ile başka bir kurumun çıkardığı PH değeri farklıysa, güvenemezsiniz!” şeklinde konuştu. Panel sonunda Gürbüz’e plaketini Silivri Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Ömer Sebahattin Çetin takdim etti.