50 km mağdurlarına müjde

Silivri'de E-5 karayolunu da kapsayan 50 km hız sınırı bir çok vatandaşın mağdur olmasına sebebiyet verdi. Bir anda kendilerine gönderilen cezalarla karşı karşıya kalan yüzlerce mağdur uygulamaya tepki gösterdi. Hız sınırı gündeme bomba gibi düşünce yetkililer ise sorunun çözümü için bir araya geldi.

50 km mağdurlarına müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Kaymakamlığında yapılan görüşmelerde hız sınırının 77 km’ye çıkartılacağı müjdelendi. Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca ve Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın Kaymakam Salih Keser’e gerçekleştirdikleri ziyarette Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve Silivri Bölge Trafik Denetleme Amiri Sefer Dizman ile Karayolları amirleri katıldı. Ziyarette, Silivri’de 50 km’ye düşürülen hız limitinin 77 km’ye yükseltilmesi görüşüldü. Bölge Trafik yetkilileri bölgede aşırı hız nedeni ile çok fazla kazanın meydana geldiğini ifade etti.

77 km ideal

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ziyarette yaptığı konuşmada “Düşürülen hız limiti nedeni ile bir çok vatandaşımız mağdur oldu. İlçe sınırlarımız içerisinde oldukça düşük olan hız limiti nedeni ile trafik durma noktasına gelmiştir. Hız limiti ile ilgili belirgin bir levha olmadığı için birçok sürücü haksız para cezasına maruz kaldı. Bu sebeple ilçe sınırlarımızdaki yolun çift şeritli bölünmüş yol olması sebebi ile hız limitinin 70 km artı %10 tehdit ile 77 km hıza çıkartılması ile ilgili UKOME’ye, vatandaşlarımızdan gelen talep ve şikâyetleri de göz önünde bulundurarak gerekli girişimleri yapmış bulunmaktayız. Önümüzde ki hafta toplanacak olan UKOME komisyonunda bunun gündeme alınarak gerekli hız artışının düzenlenmesini sağlayacağız.”dedi.

Mağduriyetin giderileceğine dair söz verdi

Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ise, ”Bu tarz ölümlü kazaların en önemli sebebi aşırı hız ve dikkatsizlik olarak ön plana çıkıyor. Elbette bu kazalarda yayalarımızın da dikkatsizliği ve üst geçitleri kullanmamaları da var. Bölgemizde son 6 ayda 29 ölümlü kaza yaşanmış ve bunların 18 tanesi yayaların neden olduğu dikkatsizlik sebebi ile gerçekleşmiş. 2013 yılının ilk dört ayında meydana gelen 11 ölümlü kazanın 6 tanesi yine yayaların üst geçit kullanmamalarından kaynaklanmış. Elbette burada hız limitinin düşürülmesi oldukça mantıklı görünüyor. Fakat hız limitini düşürülürken, burada trafik yoğunluğunun da göz önünde bulundurulması gerekiyor. Ayrıca burada düşürülen hız limitini belirten tabela ve levhaların yetersizliği de vatandaşlarımızı zor durumda bırakıyor. O nedenle birçok sürücümüz belki de haksız yere ceza ödemek durumunda kalıyor. Yapılan değişikliklerin de vatandaşlarımızın mağdur edilmemeleri için çok iyi duyurulması lazım. Hız limitinin çok düşük olması ve yetersiz duyurudan kaynaklı şikayetlerin göz önünde bulundurulması lazım. İlçe Başkanımız bu talebi UKOME’ye ileterek mutlaka bir çözüm oluşturulmasını sağlayacaktır. Bu manada vatandaşlarımızın mağdur olmamaları adına gerekirse bizlerde her zaman taşın altına elimizi koymaya hazırız.Vatandaşın mağduriyeti mutlaka giderilecektir. Ben son olarak hem sürücülerimizin hem de yayalarımızın çok dikkatli olması gerektiğini tekrar etmek istiyorum. Hız limiti değişikliği nedeni ile alınacak olan karar öncesinde ve sonrasında mutlaka gerekli duyuruların yapılması lazım. Hız limiti kaynaklı mağduriyet Beylikdüzü ilçemizde de yaşanmış. Beylikdüzü Belediye Başkanımız, ilçe başkanlığımız ve diğer idari amirlerimizin gayreti ile bu mağduriyet giderilerek hız tekrar 70 km’ye çıkarılmış.” Dedi.