60 Çocuk Erkekliğe İlk Adımlarını Attı

Silivri Belediyesi Toplu Sünnet organizasyonuyla ihtiyaç sahibi olan 60 ailenin çocuğunu sünnet ettirildi.

60 Çocuk Erkekliğe İlk Adımlarını Attı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, düzenlediği Toplu Sünnet organizasyonuyla ihtiyaç sahibi olan ailelerin çocuklarını sünnet ettirdi. Gelen başvurular sonucunda toplam 60 ailenin çocuğu kayıt altına alınarak, Medikal Park Hastanesi katkılarıyla erkekliğe ilk adımlarını atmaları sağlandı. Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında sünnet olan çocuklar, aileleriyle birlikte Edirne’ye geziye götürüldü. Meriç Nehri kenarında yenen öğle yemeğinin ardından, Selimiye Camisi ziyaret edildi. Sünnet olan çocuklar için, Cuma Günü Piri Mehmet Paşa Camisi’nde Cuma namazının ardından mevlit okutuldu.

IŞIKLAR: “BELEDİYECİLİK YOK YAPMAK DEĞİL, GÖNÜL YAPMAKTIR”

Kale Park Tesisleri’nde gerçekleşen Sünnet Şöleni’nde konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Çocukluğumuzda, şimdiki Askerlik Şubesi’nin bulunduğu yerde her yıl Toplu Sünnet Şölenleri yapılırdı ve çok da eğlenceli olurdu. Şölenini yapmadan her yıl hizmet programımız kapsamında gerçekleştirdiğimiz sünnet programını, bu sene daha büyük bir organizasyonla gezisiyle, mevlidi ile daha büyük bir alana yaymak istedik. Geleneklerimizi, göreneklerimizi ulu orta, hep beraber büyük bir aile gibi hep beraber yaşayalım diye arkadaşlarım böyle bir organizasyon düşündüler. Her geçen yıl sayının daha da artacağına bu etkinliğimizi daha da büyük meydanlarda yapacağımıza inanıyorum. Biz hem dinimize hem de milli değerlerimize sahip çıkacağız. Silivri gerçekten büyük bir aile. Bu ilçede yaşamayı güzel kılan sizlersiniz. Bu büyük ailenin eğlencesinde de, düğününde de, iyi ve kötü gününde de doğduğu günden, gözlerini kapadığı güne kadar hep yanında olma, aile sıcaklığı içinde olmanın bir yerel yönetim anlayışını gerçekleştireceğim demiştim ve öyle de oldu. Silivri’yi huzur içinde yaşanılan, karşıtlıkların olmadığı, çevredeki birçok ilçeye bakarak şükrediyorum ki 81 ilden hemşerimiz neye inanırsa inansın, nasıl istiyorsa öyle yaşayacak ama Silivri’de insan gibi yaşayacak. Belediyecilik yol yapmak, bina yapmak değil, gönül yapmaktır. Gönüllere girmektir belediyecilik, biz buna inanıyoruz. Çocuğun doğduğu gün anne sütünün daha fazla olabilmesi için vitamin vermeyi düşünen bir hassasiyetten, o çocuğun okula giderken sırtında taşıdığı kilolarca ağır çantanın kemik yapısına verebileceği etkiyi kontrol eden inanın çok az sayıda belediye vardır” dedi.

“ALLAH DAMATLIKLARINI DA GÖSTERSİN”

Biz insanımızı seviyoruz. Beraber yaşamanın sıcaklığını biliyoruz, içimizde hissederek hizmet ediyoruz. Ben yaşayarak öğrendim ki, ülkemizin de içinde bulunduğu bu sıkıntılı zamanları aşmanın en güzel yolu birliğimiz ve beraberliğimizdir. Mevlana’nın çok güzel bir sözü var; ‘Seven göz kusur görmez’. Biz kusurlarımızı değil, sevgilerimizi paylaşacağız. Dünyanın neresinde var böyle güzel memleket? Dört iklimi beraber yaşayan, geleneği, göreneği il il değişen. İşte Silivrimizde tüm bu güzellikleri, Anadolu’muzdan, kuzeyden, güneyden, batısından, doğusundan neresinden gelirse gelsin burada buluşmuş, burasını vatan kabul etmiş, çoluk çocuğunun geleceğini burada uman tüm ailelerin kederine de kaderine de hepimiz ortağız. Her gün birbirimiz için neler yapabiliriz diye düşünen bir anlayışı, bu ilçede yerleştireceğiz, belediyemiz de buna hizmet edecek. Tek yapacağımız iş insanımızın mutluluğu, üretimi, bu toprakların korunması. İstanbul’un o yoğunluğunda, bir karış toprağı kalmamış ilçelere baktığımızda burası vaha gibi kaldı. Burayı koruyacağız çünkü çocuklarımıza emanet. Bugün sünnet olan bu yavrularımız, yarın bu ilçede gelecek umsunlar. Bu yüzden üniversitelerimizi kuruyoruz, daha fazlasını kuracağız. İşletmelerle, okullarla çocuklarımızı eğiteceğiz. Sünnet Şölenimize katılan bu yavrularımıza, ailelerine Allah tamamını erdirsin. İnşallah düğünlerini, nikâhlarını görürüz. Onlar başarılı oldukça, bizler de huzur içinde yaşayacağız. Tüm anne babalara Allah bu mutluluğu göstersin. Damatlıklarını da görelim, gönülden sevgiler saygılar sunuyorum.

SÜNNET ÇOCUKLARINA ALTIN HEDİYE EDİLDİ

Şölende sünnet olan tüm çocuklara Başkan Işıklar tarafından altın hediye edildi. İlçe protokol üyeleri tarafından takdim edilen takı merasiminin ardından sahne alan İbrahim Orçin ile birlikte sünnet çocukları ve aileleri gönüllerince eğlendi. Programa katılan tüm konuklara yemek ikram edildi.