Adı Geçen Kafeyi Neden Yıkamıyor, Belli ki Gücü Yetmiyor

CHP Silivri İlçe Teşkilatında yöneticilik yapmış olan Nazan Kaçar ve Sevim Bircan 2012 yılında, Silivri Belediyesi Encümen kararıyla ruhsatlı olarak kendilerine tahsis edilen Ozan ve keyif kafenin yıkımıyla ilgili kitap kafede basın toplantısı düzenledi.

Adı Geçen Kafeyi Neden Yıkamıyor, Belli ki Gücü Yetmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ortak düzenlenen toplantıda kafelerinin yıkımının ardından yaşadıkları sorunları ve mağduriyetlerini dile getirdiler. Yapılan basın açıklaması şöyle;

MAĞDURİYETİMİZİZN GİDERİLMESİ KONUSUNDA, YER TAHSİSİ YAPMAMIŞTIR

2012 yılında Silivri Belediyesi, Encümen kararıyla ruhsatlı  olarak  işletmeye verilen Ozan Kafe (Ozan Kaçar )  Keyif Kafe (Semih Bircan)  kafe ve çay bahçelerimiz, Falezin üstünde hukuka aykırı olarak bir başkasına menfaat temini için yapılan çay bahçesinin ağırlığından (Tarafımızdan defalarca uyarı için randevu taleplerimize cevap verilmediğinden) nihayet olaydan bir gün önce Belediye Başkan Yardımcısı ile görüşmemiz üzerine, hiç bir güvenlik ve uyarı önlemi almadan  iş makineleri ve vinç ile kayaları sözde tıraşlama adına işlem yapıldığı, işyerimizin   bulunduğu bölgede büyük bir gürültü ile iş bu elim olay olmuş, belediye burada kendi kusuru ile faciaya neden olduğu halde, mağduriyetimizin giderilmesi konusunda yardım veya başka bir yer tahsisi yapmamıştır!

BELEDİYENİN BURADA AÇIK KUSURU VARDIR

Esnaf sanatkarlar kooperatif kredisinin ve banka kredilerimiz bulunduğundan kredilerin ötelenmesi için rapor istediğimizde ise rapor da, “Birkaç kaya parçasının düşmesi sonucu iş yerlerinin iptali, boşaltılması” ibare yer aldı. Kredilerimiz bu nedenle ertelenmedi.

İş bu yer baştan itibaren tehlike arz ediyor ise neden tarafımıza tahsis edilip, ruhsat verildi ve işgaliye bedeli adı altında kira alınıp, elektrik ve su bağlandı.

GÖREV VE SORUMLULUĞU VARDIR

Yukarıda belirttiğimiz gibi belediyenin burada açık kusuru mevcuttur.

Belediye temel görevini yaparken hemşerilik ilkesine göre herkese eşit, adil, davranmak zorunda olup, sıkıntılarına yardım etme görev ve zorunluluğu vardır.

Yıllarda maddi zorluklarla, bin bir emekle kurmuş olduğumuz, yatırım yaptığımız ve sonuçta 200 bin TL’ye yakın maddi zarara uğradığımız, krediler batağında boğuştuğumuz şu günlerde bizler, Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

Aynı bölge de Yakamoz kafe adı altında işletilen kafenin, İstanbul üniversitesi raporu ile yıkım kararı olmasına rağmen, Mart ayından beri boşaltılmamış olup, faaliyeti devam ettirilmektedir.

Bizlere sabah, akşam zabıtalar gönderip, boşaltılmasını isteyen Belediye Başkanlığı adı geçen kafeyi neden yıkamıyor?  Belli ki gücü yetmiyor!!!.