Ak Gençlik'ten Sokak Hayvanlarına Destek

AK Parti Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Şafak Karabina ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Çorlu'da av sahası ilan edilen çöplük bölgesindeki sokak köpekleri için, Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği ile birlikte hareket ederek sokak hayvanlarını güvenli bölgeye taşıdı.

Ak Gençlik'ten Sokak Hayvanlarına Destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DOHAS (Doğa ve Hayvanseverler Derneği), HAYKURDER (Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği), Mucize Patiler Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği, SİHAYDER (Silivri Hayvan Haklarını Koruma Derneği), Ergene Belediyesi, Evcil Pazar, Ak Parti Beşiktaş ve Silivri Gençlik Kolları üyeleri, bölgede besleme yapan gönüllüler ve dernek üyelerinin yer aldığı geniş katılımlı organizasyon kapsamında öncelikli olarak yaralı, travmalı ve uyuzlu hayvanların yakalanarak nakledilmesi sağlandı.

Çöplük bölgesinde bulunan yaklaşık 150 köpeğin besleme bölgesi kaydırılarak 1 km uzaklıktaki barınak sahasına kademeli olarak çekilmesi kararlaştırıldı. Nakil etkinliği sonrası katılımcılar tarafından getirilen kuru ve yaş mamalar ile hem barınak hem de çöplük bölgesinde besleme yapıldı.

Bölge gönüllülerinden Abdülkerim Kutlu tarafından sahaya getirilen yaklaşık 2 ton mama da çöplük bölgesi canlarının beslemesinde kullanıldı.

Av sahasında kontrolsüz bir şekilde yaşayan sokak hayvanları Ergene Belediyesi tarafından gönüllülerin kullanımına tahsis edilen ve etrafı çevrilerek 14 dönüm araziye taşındı.

AK Parti Silivri İlçe Gençlik Kolları da bu taşımaya destek vererek sokak hayvanları için su ve yemek kapları tahsis etti.