AK Parti basın mensuplarıyla bir araya geldi.

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı,10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla, Fes kafede sabah kahvaltısında, Silivri'de görev yapan basın mensuplarını ağırladı.

AK Parti basın mensuplarıyla bir araya geldi.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen toplantıda, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu yaptığı konuşmasında şunları söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla, sizlerle bir arada olmak istedik. Davetimize hoş geldiniz, Gününüz kutlu olsun.

 Güzel ilçemiz Silivri’mizde halkımızın aydınlanmasına aracı, vesile olduğunuz için, her birinizi ayrı, ayrı yapmış olduğunuz meslekten dolayı kutluyor, tebrik ediyorum. Gazetecilik, bu manada hakikaten hem halkın bilinçlenmesi, doğru bilinçlenmesi, bu bence daha çok anlamlı ve önemli, hem de bu çerçevede bir emek işini ortaya arz eden, ortaya döken, kutsal bir meslek yeri, geldiğinde eşinizden, ailenizden, çocuklarınızdan fedakârlık yapılarak zamanı, saati, günü belli olmayan, çok yoğun uğraş içerisinde emek verdiğiniz bir mücadele. Tabi işin siyasi ve gazetecilik kısmı noktasında da ben bir çoğunuza da teşekkür ediyorum. Tabi işin siyasi ve gazetecilik kısmı noktasında da ben bir çoğunuza da teşekkür ediyorum.

Silivri’de, ben bu  seviyeyi, buradaki arkadaşlar ekseriyetle muhafaza etmeye çalıştığına çok kaba tabirle bel altı gazetecilik dediğimiz, gazetecilik anlayışını,  Silivri’de en azından eskiye nazaran, çok kötü bir durumda olmadığına,  herkesin alın teriyle kalem gücüyle,  adaleti, hukukun, insan haklarını ön planda olduğu bir çizgide  kendi mesleğini yapma gayreti içerisinde olduğunu görmek bizleri,  hem bir vatandaş olarak, sizlerden bilgilenen hem de Silivri’de, siyaset yapan bir  teşkilatın İlçe başkanı olarak, bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Ben bu manada da bu çizgilerin çok daha altları çizilerek, kişilerin mahremine, özeline, bel altına dokunmadan, özgür bir biçimde siyasi eleştiriler tabii ki olabilir. Tabii bu eleştirilere açık olunması gerekir. Burada unutulmaması gereken bir nokta var ki, kişinin özeli, mahremi bir gazetecilik değil, bu manada bir tehdit yada şantaj aleti olarak kullanılıyorsa, yapılan bu mesleğin adı da gazetecilik olmaz, o zaman.  Ben özellikle, bu hassasiyetlere dikkat ettiğiniz için, her birinize tekrardan teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Aslında siyasetle, gazete bir manada, siyasetle basın, bir ekip arkadaşlarıdır diye düşünüyorum. Bu vesile ile de kendi ailemizden çok sizlerle buluşuyoruz, yada sizlerle bir arada oluyoruz. Ben her birinize davetimize icabet eden ayrı, ayrı her birinize bu kardeşlik hukukunuzdan, hemşericilik hukukumuzdan, ötürü teşekkür ediyorum. Silivri’de siyasetçiler kendi görevlerini, basın kendi görevini, bürokrat kendi görevini, halk kendi görevini, herkes kendi üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğine inanıyorum. Çok daha güzel bir ilçenin oluşması noktasında, her birimizin bu manada değirmene su katacağımız çok anlamlı çalışmalar olacaktır arkadaşlar. Ben tekrardan gününüzü kutluyorum dedi.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu kahvaltılı basın toplantısının ardından, davetli gazetecileri kapıda uğurlayarak, günün anısına birer adet kalem hediye etti. Program günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.