Akbank'tan Antalyalı Çiftçilere İyi Tarım Eğitimi

Akbank, çiftçilerin daha kaliteli ürün yapıp daha iyi kazanç sağlayabilmeleri amacıyla, Silivrili çiftçilere 'iyi tarım eğitimi' verecek.

Akbank'tan Antalyalı Çiftçilere İyi Tarım Eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, yaptığı yazılı açıklamada, iyi tarım eğitimlerini köy kahvelerinde gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Sektörde azalan kaynaklar nedeniyle iyi tarımın öneminin giderek arttığını ifade eden Oğuz, teknolojinin geliştiği bu dönemde geleneksel üretim tekniklerinin yetersiz kaldığını ve iyi tarım yapan çiftçilerin kazanç sağladığını kaydetti. İyi tarım yapan çiftçilerin ürünlerinin daha kaliteli olduğunu ve perakendecilerle daha nitelikli anlaşma sağladığına dikkati çeken Oğuz, bu ürünlerin iç ve dış pazarda da daha çok tercih edildiğini vurguladı.

Bu nedenle üretimlerine katkı sağlayacak çözümler ve yenilikçi uygulamalar hakkında çiftçileri bilgilendirdiklerine işaret eden Oğuz, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu kapsamda Trakya, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde başlatılan iyi tarım eğitimlerini ülke çapında genişletmeyi hedefliyoruz. 18 Şubat'ta başlayacak eğitimler Silivri, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Bursa, Balıkesir,Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli'nin köylerinde gerçekleştirilecek."