Allah Özcan Işıklar'dan razı olsun

Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi'nden hizmet alan engelli bireylerin aileleri, ikincisi düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda söz alan bir engelli annesi, 'Kızım engelli ve 32 yaşında. 32 yıldır ilk kez benim derdimi, halimi Özcan Işıklar sordu, Allah ondan razı olsun' dedi.

Allah Özcan Işıklar'dan razı olsun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği ve sosyal belediyecilik alanında Türkiye’de örnek uygulamalardan biri olan Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi (EYKOM)’nin aile buluşmalarından ikincisi, geçtiğimiz gün gerçekleşti. Engelli bireylerin sosyal hayata adapte olmalarını, kendilerine güvenmelerini, toplum içinde saygın bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, engelli bireyleri fiziki yönden rehabilite etmek, kendileri ile ailelerine sosyal ve psikolojik destek vermek amacıyla kurulan birimden hizmet alan engelli bireylerin ailelerinin hazır bulunduğu toplantıya, EYKOM Birim Sorumlusu Gökhan Yağmuroğlu, Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şebnem Bozçalı ve EYKOM personeli de katıldı.

 

“EYKOM KURULMADAN ÖNCE ÇALDIĞIM HER KAPI YÜZÜME KAPANDI”

İkincisi düzenlenen ve periyodik olarak devam edeceği belirtilen aile buluşmaları, engelli bireylerin aile fertlerinin yaşadığı sorunlara kulak vermek amacını taşırken, toplantıya katılan bir engelli annesi, kızının engelli ve 32 yaşında olduğunu ifade ederek, “32 yıldır bana halimi soran, derdin var mı, nasılsın diyen olmadı. Destek bulmak amacıyla çaldığım her kapı yüzüme kapandı, her yerde destek değil köstek oldular. 32 yıldır bana ilk defa derdimi, sıkıntımı soran, sorunlarımla ilgilenen, destek olan Özcan Işıklar oldu. Bu birimden de, ondan da Allah razı olsun” diyerek sevincini dile getirdi.

 

AİLE BİRLİĞİ KURULACAK

Toplantıda, engelli aileleri hayatın çeşitli alanlarında karşılaştıkları sıkıntılardan dert yanarken, en çok talep İETT’ye bağlı özel halk otobüslerinde ve şehir içi minibüs hatlarında yaşanılan sorunlar ile ilgili geldi. Silivri Belediyesi yetkililerince sorun ve şikâyetleri ile talepleri tek tek not alınan ve çeşitli konularda kendilerine açıklamalar yapılan engelli aileleri, ayrıca Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın engelli bireylere yönelik yeni projeleri ile EYKOM bünyesinde kurulması planlanan EYKOM Aile Birliği hakkında da bilgilendirildi.