Alparslan Çalış, SİBESO'ya aday

28 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası olağan kongresi öncesinde ilk adaylık açıklaması Alparslan Çalış'tan geldi. Bugün basın açıklaması yaparak aday olduğunu açıklayan Çalış'a SİBESO Eski başkanlarından Ali Tabakoğlu ve geçen dönem SİBESO adayı olan Neşe Bayraktar destek verdi.

Alparslan Çalış, SİBESO'ya aday
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen aday açıklaması sabah saatlerinde Özsüt’te gerçekleştirildi. Çalış’a adaylık açıklaması sırasında SİBESO Eski başkanlarından Ali Tabakoğlu ve geçen dönem SİBESO Adayı Neşe Bayraktar destek verdi.

“BİRÇOK KADEMEDE GÖREV ALDIM”
Çalış, açıklamasına kendini tanıtarak başladı. “STK’larda görev almak en büyük arzım ve hayalimdi “diyerek sözlerini sürdüren Çalış “SİBESO’ya 2005 yılında Ali Tabakoğlu yönetiminde Denetim Kurulu üyesi olarak seçildim, devamında 20009-2014 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundum. Bu zaman içerisinde SİBESO bünyesinde çeşitli eğitim seminerlerine katılarak mesleki eğitim ve mesleki komitelerde çalışma imkânım olmuştur. Şu anda faaliyette olan SİBESO yönetim binasının inşaatında yönetim kurulu üyesi olarak inşaat yapım komisyonunda görev yaptım.

“ARA ELAMAN İHTİYACINI KARŞILAYACAK PROJELERLE GELİYORUZ”

Ahilik geleneğinden gelen usta çırak ilişkilerini her dönemde kendi ekonomisini yine kendi imkanlarıyla ayakta tutan, devletine ödediği vergiler ile yük değil her zaman destek olan Esnaf ve sanatkarlarımızı hızla gelişen ve büyüyen dünya ekonomisinde yerini Mikro ölçekli işletmelerden Makro ölçekli imalat ve üretim yapan kurumsal firmalara dönüştürerek esnafımızın büyümesini sağlamak, her meslekte ara elaman ihtiyacını karşılayacak, bugün kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri tekrardan canlandıracak girişim ve çalışmaları yapmak esnafımıza sağlıklı çalışma sağlayarak önünü açacak projelerimizle yeni esnaflarımızın yetişmesi için elimizden gelen çalışmaları yapmak en büyük ilkemiz olacaktır.

“SİBESO YÖNETİMİNDE YENİ BİR ÇIĞIR AÇACAĞIZ”

Her biri birbirinden değerli mesleklerinde isimleri ön plana çıkmış esnaflığın gereğini en iyi şekilde yerine getiren aile ve sosyal yaşantıları ile yaşadıkları çevreye örnek olmuş işlerinde deneyimli uzman yönetimim ile birlikte SİBESO yönetiminde yeni bir çığır açacağımızı buradan siz değerli basın mensubu arkadaşlarım aracılığı ile müjdesini veriyorum. Sadece düğün cenaze ve bayramlarda değil, sözde değil özde yönetim anlayışımızla esnafımıza çağ atlatacak reformları uygulamak için bu kutsal göreve talibiz. Bizim sloganımız Çıkar Kravatını Savun Esnaf ve Sanatkarların Hakkını.

“BEKLEYİN BİZİ ÇOK YAKINDA VİZYONDAYIZ”

Bu gayret ve çaba içerisinde esnaf ve sanatkarlarımızın gülen yüzünü görmek, tezgahlarına yansıyacak bereket benim ve ekibimin yaşayacağı en büyük gurur olacaktır. Rabbim yardımcımız olsun. Silivri’nin çok kıymetli esnafları Hazır mıyız? Bekleyin bizi çok yakında Vizyondayız

Yapılan açıklama soru cevap kısmı ile sona erdi.