Başkan Işıklar pazarda file dağıttı

Çevre kirliliğini önlemeyi ve naylon poşet kullanımını azaltmayı hedefleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe genelindeki semt pazarlarında hemşerilerine alışveriş filesi hediye etti. 

Başkan Işıklar pazarda file dağıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yeni yıl itibariyle yasaklanacak naylon poşete karşı, hemşerilerine eskiden olduğu gibi pazar alışverişlerinde kullanılmak üzere file torba hediye etti. Semt pazarlarını ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Işıklar, Yeni Mahalle, Selimpaşa ve Silivri Pazartesi pazarına çıkarak hemşerilerine alışveriş filesi dağıttı. 

IŞIKLAR: “HEMŞERİLERİMİZ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ”
Çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışmaların süreceğini ifade eden Başkan Işıklar; “Fileler tekrarı olan ürünlerdir. Bunlar daha sonra da kullanılabilecek. Eskiden de zaten bunlar kullanılıyordu. Dönüşümlü kâğıt kullanılmasını da teşvik etmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili önerilerimizi de gündeme getireceğiz. Önemli olan bu fikirleri yerel yönetimlerin sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte planlayarak hayata geçirmesidir. Halkımız da çok ilgi gösterdi. Hem bu toprakları korumak hem de bu duyarlılığı geliştirmek, Tarım Kenti Silivri’yi korumak için bu projeyi düşündük. Bu projeyi; sürdürülebilir, duyarlı bir çevre için, bir de projeyi ortaklaştırarak halkın bu anlayışa katılmasını sağlamak ve çevre duyarlılığını herkesin kabul ettiği kırmızı bir çizgi haline getirmek amacıyla çok önemsiyoruz” dedi. Işıklar, ilçe genelinde mahallelerde kurulan semt pazarlarını ziyaretlerine devam edecek.