Bu güneş bu Rüzgar bize yeter

Greenpeace Akdeniz üyeleri Özay Özer, Deniz Bayram ve İbrahim Çiftçi, Silivri Çevre Derneğini ziyaret etti. Silivri'de yapılmak istenen Kömürlü Termik Santral hakkında bilgi alışverişinde bulunarak Trakya'ya yapılmak istenen Termik Santrallara karşı birlikte mücadele etme kararı aldılar ve bir yol haritası belirlediler.

Bu güneş bu Rüzgar bize yeter
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Greenpeace Akdeniz üyeleri Özay Özer, Deniz Bayram ve İbrahim Çiftçi, Silivri Çevre Derneğini ziyaret etti. Ziyarette Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Ahmet Yücegök, Âdem Akıncıoğlu, Müge Cesur Özmen, Neşe Elmas, Ertuğrul Akçaoğlu ve basın mensupları hazır bulundu.

Silivri’de yapılmak istenen Kömürlü Termik Santral ve bu santralın çevre ve insan sağlığı üzerine etkileri hakkında bilgi alışverişinde bulunduktan sonra gerek Silivri’ye yapılmak istenen Kömürlü Termik Santral, gerek Trakya’ya yapılmak istenen Termik Santrallara karşı birlikte mücadele etme kararı aldılar ve bir yol haritası belirlediler.Önümüzdeki aylarda Kömürlü Termik Santrallara karşı açılacak davalarda Greenpeace'in hukuki yardımı yanında iki ekip birlikte ilçe merkezlerinde ve köylerde termik santrallara karşı bilgilendirme çalışmaları yürütecekler.

Silivri’deki görüşmenin ardından Greenpeace üyeleri, Silivri Çevre Derneğinden Ali Korsan ve Ertuğrul Akçaoğlu Marmara Ereğlisi’ne gittiler. Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ın makamında yapılan toplantıya, Ergene Belediyesinden Doğan Durmaz, Tekirdağ Tabipler Odasından Dr. Gamze Varol, Tekirdağ Barolar Birliğinden Av. Seyhan Çetin ve Trakya Platformu bileşenleri katıldılar. Başkan Doğan Durmaz,  Marmara Ereğlisi’ndeki kirli sanayiler, yapılmak istenen termik santrallar ve limana getirilen petrokok kömürü ve yarattığı sorunlar hakkında bilgi verdi ve çevrecilerin yardımını istedi.

Çevre gurubu, toplantının ardından sorunlu bölgelere yapılan bir saha gezisiyle kirli sanayilerin durumunu ve bu sanayilerin önemli bir arkeolojik bölge olan Marmara Ereğlisi’ne ve tarihi eserlere verdiği zararları da yerinde görme fırsatı buldular.Önümüzdeki dönemde Marmara Ereğlisi Belediyesi ve sivil toplum örgütleri kirli sanayilere ve termik santrallara karşı birlikte mücadele etme kararı aldılar.