Bulgaristan göçmenleri kahvaltıda buluştu

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, bugün Olta Balık Restoran'da tanışma ve kaynaşma toplantısını yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Bulgaristan göçmenleri kahvaltıda buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, bugün Olta Balık Restoran’da tanışma ve kaynaşma toplantısını yoğun katılımla gerçekleştirdi. Taner Şafak Başkanlığında Ercan Bilir, Beyzat Bedel, Adnan Yalçın, Sevginar Uygun, Ercan Çalışkan, Boğaç Yılmaz, Nedret Kahraman, Behrin Aslantaş, Gülten Aydın, Şenol Özçelik, Cihan Albayrak ve Özcan Höyüklü’nün yönetim kurulu, Hasan Hasanoğlu, Mehmet Kamburoğlu ve Hakime Ata’nın denetleme kurulu üyeliğinde faaliyetlerini sürdüren Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, üyeleri ve misafirleriyle kahvaltıda buluştu.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar, Bulgaristan Glavinitsa Belediye Başkanı Hüseyin Hamdi, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Bulgaristan göçmeni eşi Şirin Tuğlu, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, Silivri eski dönem Belediye Başkanı Selami Değirmenci, Bölgemiz eski dönem milletvekili Sıdıka Sarıbekir, ilçemiz hayırsever ailesi Şule & Adem Ünal, Silivri Belediyesi eski ve yeni dönem AK Parti Meclis Üyeleri; Sezgin Emir, Lütfü Vardar, Yusuf Köroğlu, CHP Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Saadet Gencoğlu, Melih Yıldız, Ünal Doğrul, Mümün Koçoğlu ve Doruk Bulut, CHP eski dönem Belediye Meclis Üyesi Eczacı İlknur Sönmez ve eşi Bulgaristan göçmeni Eczacı Erdoğan Sönmez, Bulgaristan İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Petko Bahçevarov ve sekreteri İglika Stoeva, ADD Silivri Şube Başkanı Avukat Süleyman Yalçıntaş ve eşi Avukat Ceylan Yalçıntaş, Silivrispor İkinci Başkanı Süleyman Gencoğlu, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer katılanlar arasındaydı.

BEDEL “BİRLİK OLDUK GÜÇLENDİK”

Derneğin Yönetim Kurulu üyesi Behzat Bedel, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bizler doğduğumuz topraklar Bulgaristan’dan anavatanımız Türkiye’ye gelerek hayat bulduk. Burada hepimiz bir araya gelerek dernek kurduk. Birlik olduk güçlendik.

Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek ve geliştirmek amacıyla derneğimizin tanışma ve kaynaşma kahvaltısında sizlerle olmak bizleri onurlandırdı. Yönetim olarak güzel adımlar attığımızı düşünüyorum. Beraber daha da güçlenerek çalışmalarımızı sürdürürsek çok daha başarılı olacağız.

Bugün burada kahvaltı organizasyonumuzda bulunmanızın sebebi dernek üyelerimiz arasında kaynaşmayı sağlamak, derneğimize yeni üye olacak olan hemşerilerimize ve kamuoyuna dernek yönetimimizi tanıtmak olacaktır.

Yönetim kurulumuzu tanıtmadan önce Bulgaristan göçmenlerinin her alanda çalışkan, bilgili ve üretken insanlar olduğunu gösteren çok değerli konuklarımız ve göçmen hemşerilerimiz var. Kendileri Bulgaristan göçmeni ve bugün bizlerle beraberler; Yardımcı kimyasallar üreten ilk Türk firma olan Gemsan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ünal ve Eşi Şule Ünal, Silivri Belediye eski Başkanı Selami Değirmenci, Silivri Belediyesi CHP’li Belediye Meclis üyemiz, İSMMMO Silivri Temsilcisi Saadet Gencoğlu, CHP Belediye Meclis Üyesi Doruk Bulut, Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Kırcali Doğumlu Eczacı Erdoğan Sönmez, Kolan Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Tanju Bilgin, Kolan Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Öztırak, Deliormanlar Akçalılar Derneği’nin değerli yöneticileri Erol Yılmaz, Bulgaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Petko Bahçevanov, Başkonsolos sekreteri İglika Stoeva, Glavinitsa Belediye Başkanı Hüseyin Hamdi, Belediyemiz Meclis Üyeleri; Yusuf Köroğlu, Sezgin Emir, Lütfü Vardar, CHP Belediye Meclis Üyesi Doruk Bulut bugün aramızda. Hepiniz hoş geldiniz. Budan sonraki süreçte yapacağımız etkinliklerde, düzenleyeceğimiz kültürel gezilerde, sempozyumlarda bir arada olmamızı diliyorum. Silivri’deki Bulgaristan göçmenleri elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” diyerek sözü konuklara bıraktı.

DEMİRAL “AİLEMİ BİR ARADA GÖRÜNCE ÇOK MUTLU OLDUM”

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, burada yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Ailemi bir arada görünce çok mutlu oldum. Benim için çok anlamlı bir toplantı, katıldığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Bu gibi birliktelikler bizlere güç veriyor. Benim ailem de buraya Kırcali’den göç etmiş. Göçün zorluklarını, acılarını yaşayan bir aileyiz. Hepimiz aynı acıları, hayatta kalan ve kalmayanlar olarak yaşadık. Bu bizim ortak özelliğimiz. Hemşericilik bilinci, birleştirici olduğu noktada çok önemli ve değerli. Ayrıştırdığı noktada ise sıkıntı. O anlamda bizleri özgür düşüncelerle, bu şuurla derneğimizin çok güzel işler yapacağını biliyorum ve inanıyorum. Yönetiminde de çok güzel insanlar var. Herkesin katkı sağlaması da çok değerli. Bu günkü birliktelik de bunun göstergesi. Bulgaristan Göçmenleri Derneği’nin sadece kahve kültürünü sürdüren dernekçilikten uzak bir hemşeri derneği olacak. Kültürümüzü yaşatacak bir derneğin olacağına inanıyorum. Bayanların katkısı çok önemli. Ben burada bayanları da gördüğüm için çok mutluyum. Bu iş onlarla güzel olacak. Biz kültürümüzü unutmayacağız ve bir sonraki nesillere de aktarmış olacağız, çünkü kültürlerini yaşatmayan milletler yok olmaya mahkûmlar. Bulgaristan’da yaşayan büyüklerimiz Türk gelenek ve göreneklerini yaşattılar.

Ben bu derneğimize sahip çıkacağımıza çok iyi biliyorum. Silivri’de bu oluşumun geç kaldığını söylemek istiyorum. Arkadaşlarım çok güzel bir girişimde bulundular. Hepsine tek tek çok teşekkür ediyorum. Bizim hemşeri derneğimiz Silivri’nin en örnek derneği olacak. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygılarımı sunuyorum.”

TUĞLU “BENİM AİLEM DE MÜBADELE DÖNEMİNDE BURAYA GELMİŞ”

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bu kahvaltılı toplantının amacına ulaşacağından hiç şüphem yok. İş için aş için Silivri’ye gelen göçmenlere yardımcı olmak için kurulan dernek hayırlı olsun. Benim ailem de Mübadele döneminde buraya gelmiş. Eşimin ailesi de Bulgaristan’dan göç etmiş. Hiç kimse bulunduğu topraklardan ayrılmak istemez. Göçler yaşanmış ve yaşanacaktır da. Hemşeri derneğini kuran arkadaşlara bu yolda başarılar diliyorum. Üyelerine her koşulda yardımcı olacaktır. Herkesin daha da bütünleşeceğini düşünüyorum. Kahvaltıyı düzenleyen yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.”

IŞIKLAR “SİZLERLE BERABER OLMAK ÇOK GÜZEL”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Sizlerle beraber olmak çok güzel.” Diyerek başladığı konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün “Muhacirler kaybedilmiş vatan topraklarının yaşayan canlı hafızalarıdır” sözüyle başlayarak şöyle sürdürdü: “Özellikle son zamanlarda yaşadıklarımızdan dolayı Atatürk’ün bu sözünün derinliğini daha iyi anlıyoruz. Dilek hanımın da dediği gibi dernekler ayrışmayı değil, birleşmeyi sağlamalı. Yaşatmaya çalıştığımız bizi millet yapan, var eden, gelenek görenekleriyle yaşam sevinci veren değerlerimizdir. Onları kaybettiğimiz zaman, günümüzde olduğu gibi bazı yerlerde kan gövdeyi götürüyor. İşte aradaki fark o. Geleneğimizi göreneğimizi yaşatacağız, öyle millet olacağız. Böyle memleket nerede var? Edirne’ye gidiyorsunuz farklı, Urfa’ya gidiyorsunuz farklı bir salkımın tane tane üzümleri gibiyiz, ama aynı salkımda. Milletimizin kültürünü sonsuza kadar yaşatacağız, insan prototipi yaratmaya çalışan zihniyete karşı ancak bu değerleri koruyarak ayakta durabileceğiz. Bu değerleri koruma gayreti içinde olan bütün arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Bu beraberliği sadece Silivri’de değil, Türkiye’nin her tarafında diliyorum. Yönetici arkadaşlarımı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. ”

ŞAFAK “SİZLERİ BİR ARADA GÖRMEK BİZİ GURURLANDIRDI”

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Şafak, herkese “Hoş geldiniz” diyerek kısa sürede kaydedilen gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizleri bir arada görmek bizi gururlandırdı. Davetimizi kırmayıp katılımınızdan dolayı arkadaşlarım adına hepinize çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız çalışmalara verdiğiniz ve bundan sonra da vereceğiniz destek için şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de hep beraber Silivri’de daha güçlü bir dernek olmamızı diliyorum.”

Haberin foto galerisi için alternatif link