Bulgaristan göçmenlerine müjde üstüne müjde

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kahvaltılı kutlama programı düzenledi.

Bulgaristan göçmenlerine müjde üstüne müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın üyeleri için kahvaltı verdi. Dernek Başkanı Taner Şafak ve yönetim kurulunun organize ettiği etkinlik Olta Balık Restaurant'ta gerçekleşti.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi, Piri Mehmet Paşa Mahalle Muhtarı Serhat Ateş ve Bulgaristan Dost Partisi Milletvekili Adayı Raşit Kuru katıldı.

Göçmenlerin elde edemediği bazı haklarla ilgili bilgilendirmede bulunan Dernek Başkanı Taner Şafak, vatandaşlık kazanımıyla ilgili sorunların çözüldüğünü müjdeledi. Tüm kadınların gününü kutlayarak söze başlayan Şafak, "3 yıllık bir derneğiz ve günden güne büyüyoruz. Daha da güzel işlere imza atacağız. Ancak dernek olarak en büyük sıkıntımız toplantılarımızı yapacağımız bir yerimiz yok. Bunun sıkıntısı içerisindeyiz. Belediye Başkanımızdan bu konuda yardım istiyoruz. Bulgaristan'da bir seçim var ve biz buna önem veriyoruz. Mutlaka oy kullanmalılar. 26 Mart'taki bu seçimlere otobüslerle gitmeyi sağlayacağız" dedi.

VATANDAŞLIK MÜJDESİ

Taner Şafak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Bulgaristan göçmenleri ile yaptığı çalıştay sonrasında, vatandaşlık müjdesi geldiğini salonda duyurdu. Türk kimliği alamayan Bulgaristan göçmenlerinin artık bu sorununun ortadan kalktığını söyleyen Şafak, "Konfederasyonumuzun desteğiyle çok güzel bir çalıştay yapıldı. Çalışma Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu katıldı. Müjde vermek istiyorum. İkamet teskeresiyle oturan vatandaşlarımız var. 10 yıldır oturma izni ya da çalışma izni yeniliyorlar. Bu arkadaşlarımız için önümüzdeki 1 ay içinde bu sorun ortadan kalkacak. Hepinize vatandaşlık müjdesi vermek istiyorum. Bir diğer güzel haberimiz ise, Bulgaristan'da yaşayan Türk vatandaşı olmayan kardeşlerimiz var. Çocukları ya da anneleri-babaları Türkiye'de. Birinci derecede akrabalarınız aylık sadece 53 TL yatırarak Türkiye'deki bütün hastanelerden faydalanabilecekler. Aynı SSK'lı gibi" şeklinde bilgilendirme yaptı.

Dernek Başkanı Şafak'tan sonra Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu da birer konuşma yaptı. 26 Mart'taki seçimlerde Bulgaristan'a gidilerek oy kullanılması yönünde önerilerini aktardı. Bulgaristan'dan Silivri'ye gelen Dost Partisi Milletvekili Adayı Raşit Kuru ise destek beklediklerini söyleyerek oy istedi.     

Eren Ermiş/silivriden.com