Burası Galata Köprüsü Değil! Boğluca Deresi

Birkaç yıl öncesine kadar, çevreye yaydığı kötü kokular ve kirliliği ile Silivri'nin en büyük sorunlarından biri olan Boğluca Deresi'nin İBB tarafından ıslah edilmesi ile birlikte derede ekolojik sistemde normale döndü. Ekolojik sistemin normale dönmesi ile birlikte balıklarda dereye akın etti. Boğluca deresi amatör balıkçılarla doldu.

Burası Galata Köprüsü Değil! Boğluca Deresi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

OLTASINI KAPAN BOĞLUCA'YA GELİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Silivri'ye yaptığı dev yatırımlardan biri olan Boğluca Deresi Islah çalışmaları, Silivri'ye yeni bir imaj kattı. Şehir merkezi ve civarındaki derelerle birlikte yaklaşık 80 milyon liraya mal olan dere ıslah çalışmalarının ardından kötü kokular, dere etrafındaki eski binarlar ve çevre kirliliğinden kurtulan Silivri Boğluca deresinin etrafı amatör balıkçılarla dolmaya başladı. Islah çalışması ile termizlenen derede kefal akını yaşanıyor. Kefal akının fırsata çeviren amatör balıkçılar da Boğluca deresinde balık tutmanın keyfini sürüyor. Özellikle hafta sonları dere etrafı amatör balıkçılarla doluyor. Boğluca deresi etrafında adeta Galata Köprüsündeki balıkçıları andıran manzara yaşanıyor.

AMATÖR BALIKÇILARDAN İBB'YE TEŞEKKÜR

Boğluca deresinde balık tutan amatör balıkçılar "ıslah çalışmasından önce bırakın derede balık tutmayı kokudan ve pislikten yanından geçemezdik. Şimdi oltalarımızı alıp çocuklarımızla birlikte boğluca deresinde balık tutmanın hazzını yaşıyoruz. Silivri'mize bu güzelliği kazandıran İBB'ye çok teşekkür ederiz. Hem rahat bir efes alıyor, hemde balık tutuyoruz." diyerek İBB'ye teşekkür ettiler.

silivriozelhaber.com