Büyükçekmece’de Kent Şurası Oluşturuldu

Haberdar Gazetesi ev sahipliğinde gerçekleşen bir toplantıda Büyükçekmece’nin sorunları masaya yatırıldı. Toplantıda katılımcılar bu birlikteliğe BÜYÜKÇEKMECE’DE KENT ŞURASI adını verilirken bundan böyle her ay en az bir defa bir araya gelerek ilçe sorunlarına el atılacağı ve çözüm önerileri getirileceği kararı verildi.

Büyükçekmece’de Kent Şurası Oluşturuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 EKİM 2011, SAAT: 15.00’de Kumburgaz Artemis Otel’de gerçekleşen toplantıya:  HABERDAR Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert, Muhtarlar Dernek Başkanı Alkış Barış, Ziraat odası Başkanı Recep Erol, Esnaf Odası Başkanı Rahmi Yazıcı, Yerel Katılımı Dernek Başkanı Köksal Çebi, Emekliler Dernek Başkanı Armağan Çağlayan, Jimnastik Kulüp Başkanı Melek Bozkurt, Trakyalılar Dernek Başkanı Ercan Çiftçi, Şöförler Odası Dernek Başkan Yardımcısı Recai Şen, Tüketiciler Dernek Başkanı Mustafa Erken, İnsan Hakları Komisyonundan Av. Zaide Kadıoğlu, Cemevi Başkanı Feyzullah Aslan, Dr. Hüseyin Çorbacıoğlu, Dr. Ali Şeker, Serdar Talu, Baki Çiftçi, Av. Uğur Sayaner, Gökan Ayvalı, ….. katıldı.

 

PES ETMEK YOK!

 

Toplantıya ev sahipliği yapan HABERDAR Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert yaptığı sunum konuşmasında şunlara yer verdi: 

AMAÇ: Kentimizin sorunlarını konuşmak, çözüm önerileri oluşturmak. Kentimizi yönetenleri takip etmek. Yeri geldiğinde eleştirmek, tenkit etmek yeri geldiğinde taktir etmek.  

KAPSAM: Kentimizin tamamı. Gençlerimiz, kadınlarımız, halkımız ile birlikte el ele vererek daha iyi yaşanabilir bir kent için hep birlikte birlik olmak, bir olmak, güçlü olmak. Haklının yanında haksızın karşısında olmak. Kentte yaşayanlar ile birlikte  yaşam alanlarımızı evrensel normlara taşımak. İnsan haklarına değer vermek saygı göstermek. 

İÇERİK: Bir araya gelerek beyin jimnastiği yapmak. Kararlar almak. Alınan bu kararları güç birliği içerisinde uygulamak. Denetimi sağlamak. Sorgulamak. Araştırmak ve geliştirmek. 

NEDEN: Haksızlıklar karşısında daha güçlü olmak. Hukuki boyutlarda kimin ne hakkı varsa hakkı olana hakkını teslim etmek. Haksıza dur demek. Kentte yaşayanlar olarak sorumluluğumuzu yerine getirmek. 

NE ZAMANA KADAR: Sonsuza kadar. Kent var oldukça ve kentte  yaşayanlar oldukça KENT ŞURALARI görevlerini yerine getirmek zorundadır. 

NEREDE: Neresi olursa olsun. Bugün bu mekanda. Yarın herhangi bir yerde. Bugün bizim ev sahipliğimizde. Yarın kim isterse onun ev sahipliğinde istenildiği yerde toplanırız. Amaç bir araya gelip zaman öldürmek değil. Amaç daha katılımcı bir baskı ile kentin problemlerini çözmek. 

GEREKSİNİMLER: Duyarlı birey olmak yeterli. Duyarlı olmakla kalınmayıp tespitlerimizi paylaşmak. Program yapmak. Çözüm önerileri oluşturmak. Ekip oluşturmak. Görev dağılımı yapmak. Ancak karşılaşılacak engeller ne olursa olsun asla ve asla taviz vermemek, geri adım atmamak. Gerekirse yanlış adımlar bile atmış olsak yeniden doğru adımlar atmaya yönelmek. Belki zaman zaman hatada yapacağız ancak asla geri adım atmadan bu kent için yapılabilir ne varsa yapmaya, yaptırmaya çalışacağız. 

SONUÇ: Bugün burada bulunan bütün katılımcılar şunu bilmelidir ki. Bu toplantı tamamen masumane bir düşünce ile amacı yaşadığı kente yardımcı olmaya çalışmak olan, bir veya birkaç kişinin düşüncesi ile ortaya atılmış bir fikirdir. Her hangi bir siyasi içeriğe bağlı olmayan bu fikir şimdi buradakiler ile paylaşılmıştır. Bunun rakamsal bir değeri yoktur. Burada bulunan kişilerin sayısından ziyade burada bulunanların bir birlerini anlayıp anlamaması önemlidir.

Yarın bu sayı daha fazla ya da daha az olabilir. Ancak burada addedilen amaçlardan asla sapma olmayacaktır.