Çanta'da İftar sofraları kuruldu

Silivri Belediyesi Ramazan iftarları Çanta Mahallesi'nde başladı. Başkan Işıklar'ın da katıldığı iftar programına mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Çanta'da İftar sofraları kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayının bütünlüğünü yaşatmak amacıyla mahallelerde iftar sofraları kurduran Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilk iftarı Çanta Mahallesi’nde düzenledi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftarda Başkan Işıklar, hemşerileriyle iftar sofralarında buluştu. İftara Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve muhtarlar da katıldı.

Işıklar; '' Allah tuttugunuz oruçları kabul etsin'' 

Yapılan sofra duasının ardından konuşma yapan Başkan Işıklar; “Her yıl kadın erkek, çoluk çocuk, yaşlı genç hepimiz meydanlara çıkarak bu güzelim dinimizin ibadetini böyle hep birlikte, coşkuyla yerine getiriyoruz. Meydanları doldurarak; biz kimseden korkmuyoruz, bu memleketin geleceğine inanıyoruz, biz bir arada oldukça o rüzgâr kayadan toz bile koparamaz diyoruz. Burada kim nereden gelmiş, niçin gelmiş, ne yapıyor sormadan bir arada bu güzelim ülkenin, bu güzelim mozaiği, kültürümüzün güzelliğini hep beraber yaşıyoruz. Bizi bir arada tutan, var eden de bu. Bunu ayrıştırma gibi görenlere, ayrıştırmak isteyenlere, düşmanlaştırmak isteyenlere bu meydanlarda en güzel cevabı veriyorsunuz. Ramazanı ben böyle anlıyorum ve böyle yaşadığımızı gördükçe, inanın bu değerlere çok daha sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin” dedi.