Çanta Mahallesinde İmar Affı Bilgilendirmesi

Silivri Belediye başkanı Özcan Işıklar, imar affı konusunda düzenlediği toplantıların bir diğerini Çanta Mahallesi'nde gerçekleştirdi.

Çanta Mahallesinde İmar Affı Bilgilendirmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, imar affı konusunda bilgiler düzenlemeye, hemşerileriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Haftanın son günü Çanta Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıda Işıklar ve teknik ekibi bilgilendirmenin yanısıra, mahalle sakinlerinin talep ve sorunlarını dinledi. CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan ve mahalle sakinleri yoğun katılım gösterdi.

IŞIKLAR: “KAÇAK İFRAZLA YAPILAN ARSA İŞGALLERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Işıklar toplantıda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İmar barışının çıkma sebebi yerleşim alanlarında birikmiş, tortulaşmış yapıların sorunlarının çözülmesi. Bizim bu mevcut durumla ilgili belediye olarak direk bir bağlantımız yok. Vatandaş e-devletten bilgileri girecek ve bir Yapı Kayıt Belgesi alacak. Bir bina içerisinde fazlalık, müştemilat, planda olmayan bir balkon gibi mevzuata uymayan, çözümlenemeyen problemlerin yanı sıra başka sorunlar yaşıyoruz. Betonla demirle kalkınan yok! Bu barışı düzgün kullanmak gerekiyor. Betonu yiyen yok, ama topraktan geçinip yiyen çok. Çünkü bunlar bitmez tükenmez bir zenginlik. Bizim derdimiz geleceğimiz, çocuklarımız. Onlara bırakacağımız Allah vergisi nimetler. Betonu, demiri gelecek kuşaklara aktaramayız. Bizim en büyük zenginliğimiz topraklarımız ve bu topraklardan fışkıran mücevherlerimiz bitkilerimizdir. Biz binaya karşı değiliz ama planlı alanlar içerisinde, kentin hafızasına uygun yapılar yapılmasını destekliyoruz. Kaçak yapıyla, kaçak ifrazlarla mücadelemiz sürecektir.”