Çengililer "kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz"

Kars Kağızman İlçesi Çengelliler Köyü Derneği Yönetim Kurulu, Pazartesi günü mecliste muhalefet tarafından gündeme getirilen Silivri Belediyesi tarafından kendilerine çay bahçesi yeri tahsisi konusu hakkında açıklamada bulundular.

Çengililer &quotkamuoyunun vicdanına havale ediyoruz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklama şu şekilde: “Bizler, Kars Kağızman İlçesi Çengelli köyü kökeninden gelen büyük çoğunluğumuzun Silivri Mimar Sinan Mahallesini yurt tutmuş Silivrilileriz. Silivrili her yurttaş gibi yaşadığımız yere karşı sorumluluklarımızın ve haklarımızın bilincindeyiz. İşimizi, aşımımızı, derdimizi kederimizi sevinçlerimizi burada yaşarız. Çocuklarımız burada doğar, büyürler. İnsana dair ne varsa anılarımızı burada biriktiririz. Biz Silivriliyiz. Bunu herkes böyle bilmelidir.

Ancak köklerimiz ulu bir çınar gibi kadim Anadolu toprağının en uzak derinliklerine uzanır. Binlerce yıllardan beri biriktirdiğimiz kültürümüz de bizimle birlikte gelir. İyi de olur çünkü kökleri kurumuş ağaçlar yaşayamaz. Biz o köksüzlerden olmamak için dernek kurduk. Dünle bugün arasına bir köprü kurmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz yere kültürel değerler katan, Çengilli köyü dağ ve yaylarındaki bin bir renkli çiçek deryalarını Silivri'ye taşıyanlarız. Tabi alın terimizi, el emeğimizi, göz nurumuz da katarak Silivri'mizin gelişmesinin vazgeçilmez bileşenlerindeniz. Silivri'de her bir binanın, yuvanın, tuğlasında, sıvasında, boyasında hacında alın terimiz vardır.

Elbette bin bir çiçeğin arasında karaçalılar, “zehirli dikenler” vardır. Her toplumda da devşirmeler, jurnalciler, gammazlar, çıkarcılar, yanardönerler çıkar. Bizim geldiğimiz topraklarda bunlara “keklik soylu” derler. Ama ne olursa olsun hak ve adalet yerini bulur. Her zaman iyilik kazanır.

Belediyemiz tarafından derneğimiz adına tahsis edilen 15 m2'lik bir çay bahçesi birden bire birilerinin gözüne mal bulmuş mağribi gibi Harun'u Reşit'in sarayı görünmeye başlamış. “Yağma” var diye feryadı figan ortalığı velveleye veriyor. İmzalar topluyor. Partilerde kulisler yürütüyor. Hangi kuyruk acısından bilemediğimiz bir hezeyanla Belediye Başkanımıza karşı kampanyaya malzeme yapıyor. Ayıptır yahu.

En anlaşılmaz ve üzücü olanı da belediye muhalefet meclis üyelerinin ve iktidar partisi İlçe yönetiminin de buna paye vermesi.

Mahallemizde insanlarımızın birlikte oturacakları sohbet edecekleri, namazdan sonra bir bardak çay içip dinlenecekleri yerler azdır. O nedenle Mimar Sinan camiye yakın olmasını özellik biz ricada bulunduk. Belediyemizde talebimizi değerlendirerek 3x5m2 istenildiğinde sökülüp takılabilinir, belirli bir bedel karşılığı, bahçenin bakımı temizliği ve her türlü gideri derneğimiz tarafından yapılmak ve karşılanmak kaydıyla tahsis edilmesinin Silivri ve belediye meclisi gündemine taşınması biz; Kars Kağızman İlçesi Çengelliler Köyü Derneği yönetim ve üyelerimizi derinden üzmüştür. Sanki bize özel bir uygulamaymış gibi, “yağma, peşkeş” gibi kelimelerle bağlantı kurulması ise Derneğimize, üyelerine ve halkımıza karşı “ayrımcı” bir tutum değilse bile onur kırıcıdır.

Biz o çay bahçesini yapsak da yapmasak da Belediye başkanımızın, yerel imkanların herkesin faydasına olacak demokrat, eşitlikçi, kucaklayıcı, yönetim anlayışından dolayı kendisine teşekkür ediyor, gereksiz yere ve buradan kimseye bir şey çıkmayacağını bile bile bir damla sudan fırtına çıkarmaya çalışanları Silivri halkının ve kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.”