Devlet Hastanesinde Emzirme Sempozyumu

Anne Sütü ve Türkiye Tasarruf Hedeflerinde Emzirmenin Rolü" Konulu Sempozyum geçtiğimiz gün Silivri Devlet Hastanesi Konferans salonunda düzenlendi.

Devlet Hastanesinde Emzirme Sempozyumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Devlet Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen sempozyuma Silivri Kaymakamı Ali Partal, İlçe Sağlık Müdürü Hasan İpekoğlu, Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu, hastane çalışanları ve anne adayları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından anne sütünün önemini belirten slogan yarışmasında dereceye girenlere ödüller takdim edildi. Programının açılış ve hoş geldiniz konuşmasının gerçekleştiren Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu “Anne sütü, bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun, eşi bulunmaz bir beslenme yöntemidir ve anne ile bebeğin sağlığı   üzerinde çok özel biyolojik ve duygusal bir etkiye sahiptir. Anne sütü ve emzirmenin öneminin tüm ülkede çeşitli etkinliklerle vurgulandığı 1-7 Ekim Emzirme Haftası süresince Silivri Devlet Hastanesi bünyesinde ‘Emzirme Temalı Slogan Yarışması’ , ‘Tatlı Çarşamba’ diye isimlenlendirdiğimiz hastanemizde 3 Ekim tarihinde hizmet alan anne ve anne adayları Loğusa şerbeti dağıtılması ve  büyük katılımlı ‘Anne Sütü ve Türkiye Tasarruf Hedeflerinde emzirmenin Rolü’ konulu sempozyum   düzenlenmiştir. Yapılan etkinliklerle amaçlanan emzirme farkındalığı yaratmaktadır.

Anne Sütü ve Emzirme Konusunda verilen eğitimlerin sürekli ve etkili olmasının   öneminin farkındalığı ile çalışan hastanemizde gebelik döneminden başlayarak doğum anı ve    doğum   sonu döneminde de devam eden, genel ve kişiye özel eğitimlerimizle Silivri ilçesinde emzirme oranlarını artırmak en büyük hedeflerimiz arasındadır. Bu hedefler doğrultusunda gebelik döneminde poliklinik hizmetleri sırasında ve Doğum Öncesi Hazırlık Sınıfımızda   genel emzirme eğitimi yaptığımız gebelerimize bu eğitim doğum anında tekrar edilmektedir.  Doğum sonu döneminde anne ve bebeğin ten tene teması sağlanarak ilk yarım saat içinde emzirtilmekte ve annenin emzirme konusunda bir sorunu varsa soruna özel girişimler planlayıp uygulanmaktadır ‘dedi.

Program branşında uzman doktorların vermiş olduğu bilgilerle sona erdi.