En iyi börek bu festivalde

Silivri Belediyesi 9. Ortaköy Börek Festivali'nde, vatandaşlar böreğe doydu. Börek Yarışması birincisi Nazime Güngör olurken, festival finalinde sahne alan Berksan önce önlük taktı sonra meşhur Silivri Böreği'nin tadına baktı.

En iyi börek bu festivalde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geleneksel hale gelen Silivri Belediyesi Ortaköy Börek Festivalinin 9.’su gerçekleşti. Rüzgârlı havaya rağmen Silivrililerin yoğun ilgi gösterdiği, gece geç saatlere kadar devam eden festivalde bu yıl Börek Yarışması’nda 33 ayrı katılımcı yarıştı.

IŞIKLAR; “EN BÜYÜK ZENGİNLİK SİZLERSİNİZ”

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Bugün buradayız, her şeye rağmen, sokaklarda, meydanlarda bir arada olmak için bu festivalleri düzenledik. Biz büyük bir aileyiz demek için buradayız. Bu şehirde yerel yönetimin ne demek olduğunu yaşayarak, görerek anladık. Beton, demir, yol eksik olabilir, gecikebilir bir ay sonra yaparsınız, telafisi mümkün. Ancak telafisi olmayan bir şey var; bizi biz yapan değerlerimiz. Nedir bu değerler? Oyunlarımız, manilerimiz, türkülerimiz, yemeklerimiz, konuştuğumuz dil, lehçelerimiz hepsi bizi biz yapan değerler. Burada demlenmiş bir kültür var, yüzyıllarca hoşgörüyle yaşamış, komşuluk yapmışız. Ortaköy Börek Festivalini işte bu güzellikleri geleceğe taşımak için yaptık. Börek sadece bir vesile. Bu güzellikleri çocuklarımıza aktararak, zenginliğimizi, camisiyle, kilisesiyle, havrasıyla bir arada kardeşçe yaşamış bu milletin değerlerini geleceğe aktaracağız. Silivri’nin her yanına insan sevgisini, hoşgörüyü yaymak ve yaşatmak amacındayız. En büyük zenginlik sizlersiniz. Nice festivalleri böyle, hep birlikte kutlayabilmek dileğiyle iyi eğlenceler diliyorum” şeklinde konuşarak festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti.

EL EMEĞİ STANTLARI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Festival alanında Kültür Merkezi ve Mahalle Evi kursiyerlerinin açmış olduğu el emeği ürünlerin yer aldığı sergi alanı da yoğun ilgi gördü. Ahşap boyama, seramik, elde nakış, cam boyama, sabun, el örgüsü, kurdele ve takı gibi el emeği ürünler sabah erken saatlerden itibaren festival alanında satışa sunuldu.

SİLİVRİ BÖREĞE DOYDU

Jüri üyelerinin en iyiyi seçmekte zorlandığı Börek Yarışması’nda tüm katılımcılara nevresim takımı hediye edildi. Jüri üyeliğini Prof.Dr. Oğuz Özyaral, Zerrin Otman, Selma Keçeci, Haydar Şahin ve Mustafa Aslan’ın üstlendiği yarışmada birinciye Bulaşık Makinası, ikinciye İkili Telve Makinası, üçüncüye Mikro Dalga Fırın hediye edildi. Silivrili kadınların birbirinden lezzetli elde açma börekleri özel olarak süsleyerek jüri önüne çıkarttığı yarışmada birinci Nazime Güngör, ikinci Seviye Budak, üçüncü Gülden Beyaz oldu. Ortaköylü kadınların yaptığı 300 tepsi Silivri Böreği, festivale gelen tüm konuklara ikram edildi.

COŞKU DOLU SAHNE PROGRAMI

Festivalin sahne programı ise halk oyunları gösterileri ile başladı. Silivri Mübadele Derneği Çocuk Halk Oyunları Gösterisi, Ortaköylü Kadınların Halk Oyunları Gösterisi ve Silivri Belediyesi Halk Dansları Gösterisi ile devam eden festival programında Çiğdem Taştan ve Orkestrası sahne aldı. Balkan ezgilerinden oluşan repertuarıyla keyifli bir konser veren Taştan’a vatandaşlar keyifle eşlik etti.

 BERKSAN ÖNCE ÖNLÜK TAKTI, SONRA BÖREĞİN TADINA BAKTI

Gecenin finalinde sahne alan şarkıcı Berksan Ortaköylülere keyifli bir akşam yaşattı. Sempatik tavırlarıyla beğeni toplayan Berksan, gençleri ve çocukları sahne önüne davet ederek şarkılarını hep bir ağızdan söyledi. Sahnede Silivri Muftakfa yazılı önlüğü takarak, Silivri’nin meşhur böreğinden tadan Berksan; “Tek kelimeyle harika, bu tepsiye kimse dokunmasın ben giderken götüreceğim” diyerek seneye de sadece börek yemek için festivale gelmek istediğini söyledi.