Evini lağım suyu bastı geceyi dışarıda geçirdi

Alibey Mahallesi'nde ikamet eden Derviş Altun isimli vatandaş, İSKİ'nin ilgisizliğinden yakınarak, 'Gece saat 03.00'te evimden lağım suları çıktı. İSKİ'yi aradım ama maalesef, gelip de evimi temizlemedi. Şu anda yarım metre su var. Geceyi dışarıda geçirdim' dedi.

Evini lağım suyu bastı geceyi dışarıda geçirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alibey Mahallesi’nde ikamet eden Derviş Altun isimli vatandaş, İSKİ’nin ilgisizliğinden yakınarak, “Gece saat 03.00’te evimden lağım suları çıktı. İSKİ’yi aradım ama maalesef, gelip de evimi temizlemedi. Şu anda yarım metre su var. Geceyi dışarıda geçirdim” dedi. 

Silivri Alibey Mahallesi Çetin Sokakta ikamet eden Derviş Altun isimli vatandaş, İSKİ’ye ateş püskürdü. Saat 03.00’te evinden lağım suları çıktığını söyleyen Altun, İSKİ Silivri Şubesi’nin önünde açıklama yaptı. Altun açıklamasında, “Gece saat 03.00’te evimden lağım suları çıktı. İSKİ’yi aradım ama maalesef, gelip de evimi temizlemedi. Şu anda yarım metre su var. Amacım, temiz bir Silivri. Silivri’miz de İSKİ’nin kaçak dökümlerini istemiyoruz. Kaçak dökümler olduğu için benim evim bu halde. Bu benim evim veya başka bir vatandaşın evi de olabilir. İSKİ neden taşerona verdiği işleri denetlemiyor” dedi.

Altun’un yaptığı açıklama şu şekilde; 

‘TAŞERON GELİP, SÖKÜYOR’

“Taşeron açıyor gidiyor. Orada bir arıza, çökme var, İSKİ’nin gelip onu onarması lazım. Bir aydır biz bunun mücadelesini yapıyoruz. Haber veriyor, telefon ediyoruz, paylaşıyoruz. Bize verilen cevap şu, ‘Biz orayı onarırsak taşeron nasıl para kazanacak?’

Arkadaşlar burada milletin parası gasp ediliyor. Bir defa açar gider, on defa bir kanalizasyon açılmaz. Varsa bir arıza gider açarsın. Oradaki kırık çökük ne varsa onarır. Bir daha da bu şekilde hasar oluşmaz. Maalesef taşeronlar Silivri’de insanlara adeta işkence yapıyor. İsyan ettiriyor. İSKİ’nin haberi yok, taşeron geliyor, söküyor orayı. Taşları da adamın dükkânın önüne koyuyor. Biz aramasak, vatandaş bildirmese bir sene o taşları düzeltmiyor. Silivri’de her sokak da her mahalle de bu tür arızalar var. Bu işi ehillerine, ustasına vermeleri lazım. 


‘O ZAMAN HER GÜN GELSİNLER’

Bir gelmede 400 TL taşeron para yazıyor. O zaman taşeron her gün gelsin, 400 TL para yazsın. Vatandaştan vergiyi alan kurumlar, gelip işlerini de denetlesinler. Temiz bir Silivri istiyoruz. Atatürk Meydanı’ndan lağım çıkmasın istiyoruz. Kaçak dökümlerini Silivri dışına çıkarsın döksünler. Geliyorlar Sağlık Ocağı’nın, konutların oradan döküm yapıyorlar. Silivri, deniz kenarı döküm yeri değildir. Arıtma yapılmamış olabilir ama Silivri’nin daha başka bir döküm yeri olmalı. 


‘GECE SOKAKTA KALDIM’

İSKİ’ye gece saat 03.00 sıralarında haber verdim. Bir ekip gelmiş, ‘Yarın öğlen temizletiriz’ demiş. Şimdi gidip bakalım yarım metre su var evde. Ben bu gece sokakta kaldım. Sokakta geceledim. Orayı terk edip gidebilirim ama oradaki apartman sakinlerinin hepsinin kanalı tıkalı. Bir tek benim değil. Bu sorunun halledilmesini istiyoruz. Yeteri kadar yetkililer ilgilenmiyor Silivri’de. İSKİ’de taşerona verdiği işleri denetlesin istiyoruz.”

İSKİ’nin önünde yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarını evine götüren Altun, başka bir sokakta çalışma yapan İSKİ ekiplerini kanalın açılması için ikna etti. Evin halini gören ekipler, içeriye dolan lağım sularını temizlemek için çalışma başlattı.