Fatih Mahallesi Sit Planı Meclisten Geçti

Silivri Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi'nin bir kısmını kapsayan 1/1000 Ölçekli k-Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nce kabul edildi.

Fatih Mahallesi Sit Planı Meclisten Geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan, Silivri Merkez Kentsel Sit Alanı ve Selymbria Antik Kenti Nekropolü 3. Derece arkeolojik sit alanı 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nce kabul edildi. Proje müellifi değişikliği nedeniyle yeniden meclise getirilen plan ilçe meclisinde kabul gördükten sonra, İBB’ye onay için gönderilmişti. İBB’nin 12.02.2016 tarihli meclis oturumunda kabul edilen plan, Anıtlar Kurulu’na gönderilecek. Anıtlar Kurulu’nun onayının ardından tekrar İBB’ye gönderilecek plan, Başkanlık onayı sonrasında askıya çıkarılacak.

1993 yılından beri imara kapalı olan, 2005 ve 2008 yıllarında kısmen yapılaşmaya izin verilen Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi, onay kararının ardından imara açılacak. 23 yıllık imar beklentisi sona erecek.