FETÖ'nün İstanbul'daki 'ana darbe davası'na devam ediliyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki 'ana darbe davası'nın 5'inci celsesi başladı.

FETÖ'nün İstanbul'daki 'ana darbe davası'na devam ediliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul’daki ’ana darbe davası’nın 5’inci celsesi başladı.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 24 sanığın yargılandığı "ana darbe davası"nın 5’inci duruşması başladı. Silivri 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 15 tutuklu sanık cezaevinden getirilirken, taraf avukatları ve yakınları da salonda hazır bulundu. Şehit yakınları ve gaziler duruşmayı izlemek için Silivri’ye geldi.

Duruşma mahkemeye ulaşan evrakların okunmasıyla devam ediyor. Ardından sanık savunmalarına geçilecek.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede FETÖ elebaşı Fetullah Gülen 1 numaralı sanık olarak yer alırken, 9’u firari 15’i tutuklu 24 sanık, İstanbul’da darbeci askerler tarafından şehit edilen 89 vatandaşın ölümünden de sorumlu tutulmuştu.

İddianamede, 1 numaralı sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 92 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 56 yıldan 174 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

’Yurtta Sulh Konseyi’in İstanbul yapılanmasında yer aldıkları gerekçesiyle Tümgeneral Fethi Alpay, Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, Tuğgeneral Eyüp Gürler’in de aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında 92’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 174 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, diğer 13 kişi hakkında da en az üçer kez olmak üzere ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 30 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edilmişti.