Gece Pazarı esnafına “Yazarkasa” müjdesi

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan yapılan açıklamada, Silivri’de kurulan Gece Pazarı’ndaki işletmelerin yazarkasa bulundurma zorunluluğunun kaldırıldığı müjdesi verildi

Gece Pazarı esnafına “Yazarkasa” müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmiş yıllarda, Gece Pazarı esnafının yazarkasa bulundurma zorunluluğundan dolayı pek çok işletmeye ceza kesilmişti. Ancak Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu bunun yanlış bir uygulama olduğunda ısrarcı davranışlarının meyvesini almayı başardı. Birliğe yapılan başvurunun ardından, Başkan Faik Yılmaz’ında ısrarlı gayreti neticesinde esnafın beklediği haber geldi. Gece Pazarı esnafı bundan böyle fatura ve perakende satış fişiyle faaliyetlerini sürdürtebilecekler.

SİBESO’DAN YAPILAN AÇIKLAMA

SİBESO Başkanı Ali Tabakoğlı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı “Gece pazarı Esnafının kaydedici cihaz (Yazar kasa) kullanmaması konusunda Silivri Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne 2010 yılı içersinde yapmış olduğumuz girişimler sonuç vermeyerek birçok esnafımıza geçen yıl cezai işlem uygulanmış idi. Gece Pazarı esnafımızın bu yılda mağdur olmaması için Odamız tarafından üst kuruluşumuz olan İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği’ne 20.05.2011 tarih ve 2011/192 sayılı yazımız ile yapmış olduğumuz başvurumuzu Birlik Başkanımız Sayın Faik YILMAZ aynı gün içersinde işleme koyarak kendisi bizzat Konfederasyona 20.05.2011 tarih ve 1412 sayılı yazısını elden götürerek takipçisi olmuştur.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyon Başkanlığı tarafından 26.05.2011 tarihinde ANKARA Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına iletilmiş olup Gelir İdaresi Başkanlığından gelen cevabi yazıda;

Buna göre, Silivri Belediyesi organizasyonu ile Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine bahsi geçen gece pazarında 3 aylık geçici bir süre içersinde faaliyette bulunulması, işyerlerine ayrı ayrı elektrik bağlanması zor ve pahalı olması, yapıların ödeme kaydedici cihaz almanın mükelleflere maddi külfet getirmesi nedenleriyle, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerinin bahse konu gece Pazar yerinde yapacakları satışların belgelendirilmesinde Vergi Usul Kanununa göre fatura veya perakende satış fişlerini kullanmaları uygun bulunmaktadır. İsteyen mükelleflerin, gerekli şartları sağlamaları halinde satışlarında ödeme kaydedici cihaz da kullanabilecekleri tabidir.

Birlik Başkanı ve aynı zaman da Konfederasyon Başkan vekili olan Sayın Faik YILMAZ’A Yönetim Kurulumuz ve Gece Pazarı esnafı adına Oda Başkanı olarak sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”