Girişimcilik kursu 44. Etap Eğitimleri başladı

Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi ile Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın işbirliğiyle açılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nun 44. Etap eğitimleri başladı.

Girişimcilik kursu 44. Etap Eğitimleri başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile ortaklaşa başlattığı Uygulamalı Girişimcilik kursunun 44. Etap eğitimlerini de başladı. KOSKEB’den hibe kredi almaları için fırsat yaratan Silivri Belediyesi’nin Esnaf Odası desteği ile başlattığı eğitimler, 5 iş günü boyunca toplam 32 ders saati sürecek. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Oda Başkanı Nuray Koçer ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Girişimcilik Kursunu ziyaret ederek, kursiyerlere başarılar diledi.

Koçer başarılar diledi

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, başarılar dileyerek: “Hepinize katılımız için teşekkür ediyorum. Ben de bir esnaf olarak sizleri bu kursta görmekten çok memnun oldum. Başkanımıza girişimcilik kursuna en başından bu yana verdiği tüm destekler için teşekkür ediyorum” dedi  

Işıklar: “Devlet yol açıcı ve kolaylaştırıcı olmalı”

Başkan Işıklar, 44. Girişimcilik kursunun ilk eğitimine katılarak: “Bu kentte kendi çocuklarımın geleceği için ne düşünüyorsan, sizin çocuklarınız için de aynı şeyi düşünüyorum. Silivri kurulacak dört üniversitesi ve iki, üç sene içinde oluşturulacak Silikon Vadisi ile geleceğini, işini burada kurma hayali olan çocuklarımız bu hayallerini gerçekleştirebileceği bir yer olacak. Bizler de bunun gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Bir kentin kalkınması, huzur ve barış içerisinde birlikte yaşamasının en önemli koşulu refah olmasıdır. Yoksullukta, çaresizlikte, fakirlikte, fukaralıkta ne eşitlik, ne de adalet yeşertemezsiniz. Burada esnaf kültürünün, girişimcilik anlayışının gelişmesinin en önemli unsuru devletin yol açması, yönlendirmesi ve kolaylaştırıcı olması gerekliliğidir. Kamunun böyle bir görevi var. Kolaylaştırıcı, yaşanmış tecrübeyi sizinle paylaşacak bir eğitim süreci bunlar çok önemli. Yeterli m? Kesinlikle yeterli değil. Maddi kaynaklarla desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Küçük esnafın, orta ölçekli girişimcinin, büyüyeme niyet etmiş, bilgi ve becerisini paylaşacak olan kişilerin mutlaka desteklenmesi gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.