Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük hava tahminleri..

Havalar nasıl olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir ve Kırıkkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Havran İlçeleri ile İzmir'in kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgeler ile Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının; İç ve batı bölgelerde yağışa rağmen lodosla birlikte 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Havran İlçeleri ile İzmir'in kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmeleri vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SİS UYARISI: Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde iç ve doğu bölgeler ile Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Havran İlçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; Çanakkale çevreleri başta olmak üzere bölge genelinde, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), İzmir'in kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege' de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve batı kesimleri çok bulutlu, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla batısı çok bulutlu, Ankara, Eskişehir ve Kırıkkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, Bolu, Düzce, Karabük ve Zonguldak çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

 GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.