HAYKURDER #YeniYıldaHayatVar dedi!

Merkezi Silivri'de bulunan Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği, yeni yıla girilirken 2018'in son organizasyonu ile moral depoladı.

HAYKURDER #YeniYıldaHayatVar dedi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Organizasyondan elde edilecek geliri 2019 yılında Silivri'de sokak hayvanları için kullanılmak üzere Hayvan Ambulansı projesine fon olarak kullanacaklarını deklare eden HAYKURDER'e ünlülerden de destek geldi. Cumartesi günü Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi ve Konser Salonunda yapılan etkinlik öncesi HAYKURDER'in çalışmalarına destek olmak üzere Sanatçı ve Oyunculardan Alişan, Tuğba Özay, Wilma Elles, Yeşim Salkım, Gökhan Akar, Melis Sezen, Moda Tasarımcısı Hakan Akkaya ve Milli Futbolcu Veysel Sarı gibi isimler destek videoları yayınlarken, Süper Lig'de mücadele eden Beşiktaş, Trabzon ve Kasımpaşa Spor Kulüpleri futbolcuları da imzalı formalarıyla organizasyona destek oldu. Futbolcu Tümer Metin kramponlarını, Moda Tasarımcısı Hakan Akkaya kendi tasarımı olan bir kıyafeti derneğe bağışlarken Silivri Spor Kulübü ve Conax Sultangazi Spor Kulübü de futbolcularından imzalı formalarını hayvan ambulansı projesi için HAYKURDER'e bağışladı.

"İnsan üstü bir enerji ve büyük bir yardımlaşma örneği"

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı "20 Haziran 2018 tarihinde kurulan HAYKURDER'in 2018'in 2. yarı yılına denk gelen 6 aylık çalışma takvimine dönüp baktığımızda insan üstü bir çaba ve enerji ile büyük bir yardımlaşma örneğinin sergilendiğini görüyoruz. 6 ayda biriktirdiğimiz anılar bu derneğin 2019 yılına referans olacak. Hayallerimize, hedeflerimize hızlı adımlarla ilerliyoruz. Bunu bugün bu salonda bulunamasa da bize destek olan ismi bilinen bilinmeyen yüzlerce kahramanımızla yapıyoruz. Bu dernek sadece yöneticileri ve üyeleri ile değil sokak hayvanlarının yaşamına destek olmayı bir vicdan meselesi olarak gören her kişi ve kurumun desteği ile büyük bir yardımlaşma örneği ortaya koyarak ilerliyor. Kurtarma operasyonunda İtfaiye birimleri ile, şiddet ve istismar vakalarında emniyet ile, kurumlar arası koordinasyon ve iş birliğinde özellikle Silivri'de ilçe kaymakamımızın desteği ile, saha faaliyetlerinde gönüllülerimiz ile, yetişemediğimiz yerde kulüp ve STK'ların her an yanımızda yardıma hazır olduğunu gördüğümüz anda kıymet kazanıyor. 6 aylık geçmişimizde yüzlerce cana dokunduk. Tür ayrımı yapmaksızın hayatlarına dokunduk. Kayıplarımız da oldu. Çoğunu kurtardık. Bunu hep birlikte başardık. Az önce izlediğimiz video sunum 6 aylık çalışmalarımızın küçük bir kısmının sadece bir fragmanıydı. Yeni yıla girerken biraz hafızalarımızı tazelemek, biraz moral depolamak istedik ve bu organizasyonda bir araya geldik. Bunu da yeni yılda sokak hayvanlarına daha sağlıklı bir yaşam desteği sunabilmek adına bir Hayvan Ambulansı projesi ile anlamlandırdık. #YeniYıldaHayatVar hashtag'i altında başlattığımız etkinlik kampanyamıza Türkiye'nin her yerinden kısa zamanda büyük destek geldi. Silivri Merkezli olarak kurduğumuız HAYKURDER, çalışmalarıyla o güveni verebilmiş ki bugün Konya'da, Kuşadası'nda, Kayseri'de, Bursa'da, Tekirdağ'da, Kars'ta, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen talep ve çağrılara koşabiliyor, müdahale edebiliyor. Kısa zamanda Türkiye'de bir çok noktada temsilciler tayin ettik ve Türkiye'nin bir çok yerinde de STK'lar ile iş birliği içinde çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanına forma hediye edilecek!

Etkinlik kapsamında destek verenlere de teşekkür eden Dernek Başkanı Erman Paçalı, Kasım ayında Silivri Belediye Başkanlığı ile yapılan iş birliği protokolüne dikkat çekerek "Bugün Silivri Belediyesi RM'nin koşullarının her geçen gün daha da iyileştirilmesi adına çaba harcayan, STK'lar ile iş birliği içinde dernekleri Rehabilitasyon Merkezi çalışmalarına etkin olarak katılmaya teşvik ve kendi birimlerini de buna koordine eden bir belediye başkanımız var. Bu sebeple Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'a çok teşekkür ediyoruz" dedi. HAYKURDER tarafından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a "Yaşam Destek Sertifikası" verdi. Sertifikayı Işıklar adına etkinliğe katılan Silivri Belediye Başkan Vekili Saadet Gençoğlu aldı. Etkinliğe katılan Conax Sultangazi Spor Kulübü Temsilcileri de HAYKURDER'in hayvan ambulansı projesine destek olmak üzere 10 bin TL bağışta bulunacaklarını deklare ederek kulübün formasını da derneğe hediye etti. Kulüp temsilcileri derneğe hediye edilen formanın günün anısının sembolü olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırılmasını dilediklerini ifade etti.

Karaoke yarışmasını "İzmir Marşı" kazandı!

Etkinlik çerçevesinde Sokak Hayvanları için Bir Şarkı da Sen Söyle Karaoke yarışması düzenlendi. Yarışmacıların arasında yer alan ilkokul 1. sınıf öğrencisi Poyraz Ozan söylediği İzmir Marşı ile katılımcıların büyük beğenisini topladı. Özak Sanat Sponsorluğuyla gerçekleştirilen yarışmada İzmir Marşı ile yarışan Poyraz Ozan birinci seçilerek ödüllendirildi.