'Hayvanları Sevmeyene Oy Yok'

HAYKONFED'in öncülüğünde 6.sı gerçekleştirilen 'Doğayı ve Hayvanların Yaşam Haklarını korumayan siyasilere oy yok!' kampanyası kapsamında bugün federasyon ve tüm yerel hayvan hakları dernekleri yurt genelinde eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

'Hayvanları Sevmeyene Oy Yok'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke genelinde 200 ilçede saat 13:00’de gerçekleştirilen kampanyanın basın açıklaması Silivri’de de Silivri Hayvan Hakları Derneği tarafından Silivri sahilinde yapıldı. Toplantı çağrısına vatandaşlar ve siyasi parti temsilcileri ile milletvekili adayları yoğun ilgi gösterdi.

Hayvan Hakları yasası ile ilgili taleplerde bulunan Silivri Hayvan Hakları Derneği Başkanı Şükran Sunç Çakır, açılış konuşmasının ardından ortak basın açıklamasını okudu. Toplantıya katılan MHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Sibel Kazar ve İYİ Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahat Andiçen seçildikleri takdirde meclisten etkin bir hayvan hakları yasası çıkartılması konusunda çalışacakları konusunda federasyon tarafından hazırlanan taahhütnameyi imzaladı. Temsil ettikleri siyasi partiler adına toplantıya katılan CHP Silivri İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Yücegök, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu ve İyi Parti İlçe Başkanı Av. Ozan Ersaraç da parti olarak hayvan haklarının korunması ve geliştirilmesi adına çalışmalarda bulunacaklarını belirterek taahhütnameyi imzaladı.

Silivri Hayvan Hakları Derneği’nin basın açıklamasına destek vermek üzere toplantıya İYİP 3. Bölge Milletvekili Aday adayı olan Bülent Nuri Bozatlı, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Özgün Deniz Gündüz, MHP Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Arcan, MHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Korkmaz, CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Gülfidan, İnci Aydar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda HAYKONFED tarafından hazırlanan ortak basın açıklamasını Silivri Hayvan Hakları Derneği Başkanı Şükran Sunç Çakır okudu. Çakır açıklamasında şunları söyledi:

“2018 Haziran seçimleri öncesinde hiç bir ayırım yapmadan tüm siyasi partileri kapsayacak olan “Doğayı ve Hayvanların Yaşam Haklarını Korumayan Siyasilere oy yok” kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Türkiye çapında siyasi partilerin adaylarını ziyaret ederek “Hayvanların Yaşam Haklarını ve Doğayı koşulsuz koruyacak uygulamaları da içeren bir yasa tasarısının hazırlanması için destek olacaklarına söz vermelerini” talep edeceğiz.

Siz değerli basın mensuplarının nezdinde “yıllardır TBMM’de doğanın ve hayvan haklarının korunması için girişimde bulunmayan, masa başında hazırlanan sürgün-ölüm yasa tasarıları ile katliamların daha da önünü açacak teşebbüslere karşı durmayan, belediyelerin katliam ve sürgünlerine seyirci kalan siyasi partilerin tümüne” ayrım yapmaksızın sesleniyoruz! 7 Milyonu aşkın can yoldaşının, doğa ve hayvan hakları savunucusunun yıllardır “Hayvanları Koruma Kanunu’nun TCK kapsamına, resmi sivil ayırmadan herkesi kapsayacak şekilde geçirilip, hayvana esarete, şiddete, sürgüne, öldürmeye son verilsin, ağır cezalar getirilsin” çağrılarına sessiz kalan, sürgün – ölüm yasa tasarıları ile sürekli olarak hayvan hakları savuncularını tehdite maruz bırakan siyasi partilere ve adaylara oy yok diyoruz.

Oylarımız doğa ve hayvan haklarını savunacağına söz veren, bunun için çalışmalarına seçim kampanyası süresince ve sonrasında devam edecek adaylara ve partilere olacaktır.
Sayın milletvekili adaylarına sunacağımız söz veriyorum metnini imzalamalarını istiyoruz” dedi.

İYİ Parti Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahat Andican ve MHP Milletvekili Adayı Sibel Kazar hayvan haklarının korunması ve geliştirilmesi adına parti politikalarını ve kişisel görüşlerini açıkladıkları birer konuşma yaparak taahhütnameyi imzaladı.