HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün ilk konağı tamam

Etra Holding, ABD'nin yaşlı yaşam uzmanı Avendelle ve Acıbadem Sağlık Grubu tarafından hayata geçirilen HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün örnek konağı tamamlanarak, ziyarete açıldı.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün ilk konağı tamam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etra Holding, ABD’nin yaşlı yaşam uzmanı Avendelle ve Acıbadem Sağlık Grubu tarafından hayata geçirilen HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nün örnek konağı tamamlanarak, ziyarete açıldı.

Yalnızca 55 yaş ve üzerinde olanların yaşayacağı, Türkiye’nin ilk ve tek sağlıklı yaşam köyü olan HerDem, emeklilikten sonra aktif, sosyal ve sağlıklı bir yaşamın hayalini kuranlarla buluşmaya hazırlanıyor. İstanbul Selimpaşa’daki projede dileyenler hem örnek konağı ziyaret ederek köydeki haneleri yerinde görebiliyor, hem de HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nün tamamı ve tüm sosyal olanakları hakkında uzmanlardan bilgi alabiliyor.

Aktif, sağlıklı ve doğal yaşamı bir arada sunan HerDem’in sakinleri, meyve ve sebzeleri dalından koparacak, müzikten resme hep erteledikleri hobilerini gerçekleştirecek, yenilenme merkezinde yorgunluklarını atabilecek.

Toplam 45 konak olacak

Acıbadem kalitesiyle 7/24 kesintisiz sağlık hizmeti verilen HerDem’de her biri iki katlı 45 konak ve 614 hane olacak. Türkiye’nin yedi bölgesindeki yöresel konaklardan ilham alınarak tasarlanacak konaklar ile HerDem sakinleri köy içinde keyifle dolaşacak.

TEM ve E5 otoyollarının kesiştiği noktada bulunan Selimpaşa ulaşım anlamında da avantajlı bir konuma sahip. Birkaç yıl içerisinde tamamlanacak 3. Çevreyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu da Silivri’de kesişecek. Böylece dört ana aksla şehir merkezine 30 – 40 dakika içerisinde ulaşım sağlanabilecek.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri’nde çalışacak ekibe kadar apayrı bir uzmanlık gerektiriyor. Bu nedenle HerDem’de görev yapacak personelin önemli bir bölümü ABD’de konuya ilişkin özel eğitim alacak ve deneyim kazanması için ayrıntılı bir programa tabi tutulacak.

Dört mevsimlik konaklar

Konakların dış bölümü, Türkiye’nin yedi bölgesindeki yöresel konaklardan ilham alınarak tasarlandı. Hanelerin kapısı, ortak kullanım alanı olarak tasarlanmış yaz-kış üstü açılabilir bir avluya açılırken, böylece komşuluk ilişkilerinin yaşatılması hedefleniyor. Bahçede ise her haneye özel bir hobi bahçesi alanı bulunuyor.

Satın alma ve kiralama opsiyonlarının sunulduğu evlerin yanı sıra HerDem sakinlerinin ziyaretçilerini rahatlıkla ağırlayabileceği misafirhaneler de bulunuyor.

Huzur dolu ortam

HerDem sakinleri, hobi bahçesinde sebze yetiştirip, kümesten yumurta toplayacak ya da süt sağabilecek. Evcil hayvanları gezdirmek için özel bir alan oluşturulan köyün içinde huzurun korunması adına otomobil kullanılmayacak. Köy içinde ulaşım ise özel olarak getirtilen kullanışlı golf araçlarıyla sağlanacak. Restoran, kafeterya, kır kahveleri, tiyatro ve sinema salonu, kütüphane, mesleki kurs atölyeleri, market, kuaför, dört mevsim kullanılabilecek yüzme havuzu, masaj terapi, açık ve kapalı spor alanları, tuz odaları, saman odaları, köpek parkı, doğal yürüyüş ve koşu parkurları, 9 delikli golf sahası, botanik parklar ve diğer pek çok şey HerDem sakinlerini bekliyor.

Köyde ayrıca ebru kursu, şapka dikim atölyesi, müzik dersleri, tiyatro, yazlık sinema, havuz kenarındaki kır kahvesi de olacak. Türk kültüründen dünya mutfaklarına uzanan özel lezzetlerin sunulacağı restoranda, köyde yetiştirilen sağlıklı ve doğal ürünler kullanılacak. Spor yapmak isteyenler ise açık havada yürüyüş yapmanın ya da özel sahada golf oynamanın keyfini çıkaracak. Ayrıca özel olarak kültür gezileri de düzenlenecek.

Sosyal tesis de bulunuyor

Köyün içindeki sosyal tesiste bir de SPA ve yenilenme merkezi bulunuyor. Bu merkezde, stresten uzaklaştıran Kneipp havuzu, solunum sorunlarına çare olan tuz odaları, sıcaktan bunalmadan sauna etkisi yaşatan saman odaları, ağrılara iyi gelen sıcak su ve taş yatakları, geleneksel Türk hamamı, rahatlatıcı jakuzili havuzlar ve yüzme havuzu gibi pek çok ayrıcalık sunuluyor.

Projede şu imkanlar da sunuluyor;

Ev temizliği

Restoran

Ev bakım ve onarım hizmeti

Eve yemek servis

Market

ATM

Kuru temizleme

Eczane destek hizmeti

Kuaför

Evler eksiksiz mobilyalı ve aksesuarlı teslim edilecektir.

Her hanenin tahsisli kendine ait hobi bahçesi bulunmaktadır.

Projede fiyatlar

Projedeki her konakta 10 veya 14 bağımsız hane ve 100 metrekare iç avlu bulunmaktadır. Brüt 60 metrekare olan 1+1 bağımsız haneler 1 oda, 1 yaşam alanı (salon + mutfak), 1 banyodan ve 1 balkon / terastan oluşmaktadır. 2+1 daireler ise 86 metrekare olarak sunuluyor. Satın alma fiyatları 1+1 dairelerde 337 bin TL’den (KDV dahil, tapu, noter masrafları ve abonmanlık hariç) başlamakta ve şerefiyesine göre değişmektedir. Her hane 7/24 sağlık hizmetinden ve genel ev temizliği paketinden aylık 550 TL (2018 fiyatları, her yıl TEFE – TÜFE artışlı) karşılığında faydalanacaktır.

Satın almadan konaklama yapmak isteyen misafirlerimiz yemek hariç, sağlık ve temizlik paketi dahil, kişi başı aylık 4.500 TL + KDV (2018 fiyatları, her yıl TEFE – TÜFE artışlı) ücretle HerDem’de konaklayabileceklerdir.