Horon eşliğinde Hamsi Festivali'ne davetlisiniz

Silivri Rizeliler Derneği'nin bu yıl 3.sünü yapmayı planladığı Hamsi ve Horon Festivali yarın Silivri sahilinde başlıyor.

Horon eşliğinde Hamsi Festivali'ne davetlisiniz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Rizeliler Derneğinin bu yıl 3.sünü yapacağı Hamsi ve Horon Festivali, yarın saat 12.00’de Silivri Sahilinde başlayacak. Silivri’de Adeta Karadeniz rüzgârı estirecek festivalde vatandaşlara yaklaşık 3 Ton hamsi ikram edilecek.

Festivalde Karadeniz yöresine has ezgileriyle Ciminli İbo ve Mehmet Tüysüz sahne alırken, Tulum ve kemençe üstatları da katılımcıları Karadeniz ezgileriyle coşturacak. Festivalde ayrıca çeşitli yarışmalarda yapılacak.

Silivri Rizeliler Derneği Başkanı Sancak Dolar “Hamsi ve Horon Festivali'nin 3'sünü düzenlenme adına kollar sıvandı son hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl ki festival hafızalara kazınacak bir şölene dönüşecek. Çaykur’a ait çay ikram aracımız Silivri sahilinde yarın gerçekleşecek olan Hamsi ve Horon Festivaline katılacak misafirlerimizi ağırlamak için hazırlıklara başladı. Çaylar Rize'den gelmiş olup tamamen organiktir. Silivri’de yaşayan tüm vatandaşlarımızı Silivri Sahilinde yapacağımız Hamsi ve Horon Festivaline davet ediyorum.”dedi.