İBB cankurtaranları bayramda da görev başındaydı

Plajlarda hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cankurtaranları, Ramazan Bayramı boyunca 1237 vatandaşı boğulmaktan kurtardı. En modern ekipmanla hizmet veren cankurtaranlar, plajları dron kamera ile sürekli havadan izliyor.

İBB cankurtaranları bayramda da görev başındaydı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Sağlık Daire Başkanlığı koordinasyonunda hizmet veren cankurtaran ekibi, 15 Mayıs’tan itibaren İstanbul’un plajlarında hizmet veriyor.
 
18 Eylül’e kadar verilmesi planlanan Cankurtaran Hizmeti, toplam 47 bin 200 metre uzunluğundaki 38 plajda 450 cankurtaran ( 38 Cankurtaran Şefi - 8 Kaptan - 7 Kaptan Yardımcısı - 397 Cankurtaran) ile sürdürülüyor.
 
Ramazan Bayramı tatilinde 2-8 Temmuz tarihleri arasında denizde boğulma tehlikesi geçiren 1237 vatandaşa müdahale edilerek boğulmaktan kurtardı. 2005- 2016 yılları arasında ise cankurtaran hizmeti verilen plajlarda boğulma tehlikesi geçiren 37 bin 586 cankurtaranlar tarafından kurtarıldı.
 
Jet-ski ve kurtarma botları ile plajlarda devamlı devriye atarak tehlike arz eden durumlara karşı hazır olan cankurtaran ekipleri, hizmet verilen plajlarda belirlenen güvenli alanlar dışında bulunan vatandaşları megafon vasıtasıyla sürekli uyarıyor. Sahiller dron kameralarla sürekli taranıyor.
 
Hizmet verilen 38 plajın tamamında plaj kurallarına ve tehlikelere ait bilgilendirme amaçlı tabelalar mevcut. Bu plajlarda denize girilebilecek güvenli bölgeler bariyerler ile çevrilerek, İstanbullular güvenli bölgelerde denize girmeye yönlendiriliyor.
 
İstanbul genelindeki 38 plajda; 34 Jet-Ski, 7 Kurtama Botu, 2 Amfibik Kurtarma Jeti (Kara & Deniz Aracı), 2 Dron (Hava Aracı), 14 ATV Aracı ve 187 adet Gözetleme Kulesi ile hizmet veriliyor.