Işıklar Esnaf Buluşmalarına Devam Ediyor

Abdülgani Mescit Sokak ve Akçeşme Sokak esnafıyla bir araya gelen Başkan Işıklar: 'Yerel esnaf güçlenirse, Türkiye güçlenir' dedi.

Işıklar Esnaf Buluşmalarına Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Farklı meslek grupları, sivil toplum kuruluşları, dernekler, esnaflar ve odalarla sıklıkla bir araya gelerek yapılacak çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Abdülgani Mescit Sokak ve Akçeşme Sokak esnafıyla buluştu. YMC Mantı Evi’nde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda, bölgede yapılacak çalışmalar ve ilçe genelinde hayata geçirilecek projeler görüşüldü.

IŞIKLAR: “BU KENTİ KORUMAK HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİ”

Işıklar, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Silivri ilk defa bu kadar büyük alt yapı çalışması yapılıyor. Elektrik, gaz, kanalizasyon şebekesi, su şebekesi çalışmaları birlikte yapılıyor, evsel bağlantıları yapılıyor. Silivri’de nereyi gezseniz kazılmış durumda doğru, ama bittiğinde örnek bir ilçe olacağız. Ölü zamanda bu işleri bitirelim istiyoruz. Akçeşme Sokak’ta, Fatih Mahallesi projesi ile Çarşı Meydanı projesini birleştirmiş olacağız. Ülkemizin içinde bulunduğu tüm kötü şartlara ve terör olaylarına rağmen, biz daha çok çalışmaya ve üretmeye, Silivri’yi tanıtmaya ve hizmet sektörlerini arttırmaya devam edeceğiz. Rezidansları, AVM’leri uzak tutarsak küçük esnafı, alın terini, yerel sermayeyi güçlendirmiş oluruz. Yerel esnaf güçlenirse, Türkiye güçlenir. Bu kenti korumak hepimizin ortak görevi. Topraklarımızı, bu hoşgörü iklimini çocuklarımız ve geleceğimiz için koruyacağız. Çalışmalarımız hız kazandı. İBB ile birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz, doğru olan da bu. Bir yıl içerisinde tüm çalışmalar tamamlanacak.”

Akçeşme Sokak için yayalaştırma projesi hazırlandığını ifade eden Başkan Işıklar, bölgede ticari hareketlilik yaratarak, esnafın daha çok kazanç elde etmesini istediklerini dile getirdi. Belediye Başkan Yardımcılarının da yer aldığı toplantıda başta Boğluca Deresi ve çevresinde yapılacak düzenleme çalışmaları olmak üzere, Kaymakamlık arkası yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi, Hizmet Evi projesi, New Center ve Piri Mehmet Paşa Camisi çevre düzenlemeleri de tanıtıldı.